Krka

Novomeščani na derbiju kroga boljši od Ločanov

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so v domači dvorani Marof na derbiju kroga na kolena spravili zasedbo iz Škofje Loke in vknjižili šesto zmago v letošnji sezoni. Srečanje se je pred številnimi ljubitelji rokometa končalo s 27:24 (17:12). Izbranci trenerja Mirka Skoka se tako zanesljivo nahajajo v zgornjem delu razpredelnice, za četrtouvrščeno Ribnico zaostajajo zgolj za točko.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V deseti minuti so Škofjeločani vodili za gol, nato pa je po delnem izidu 6:1 nadzor nad dogajanjem na parketu prevzela Krka. Ta je do polčasa prednost še nekoliko povišala in na odmor odšla s +5 (17:12).

V drugem polčasu so gostje bolj pretili. Svoj zaostanek so najprej kljub rdečemu kartonu Stefana Damjanovića v 39. minuti znižali na tri gole, nato pa je domača zasedba le dokazala, zakaj na začetku sezone velja za prijetno presenečenje državnega prvenstva. Prednost so znova povišali na šest golov, na koncu pa ohranili +3 za že 12 točko v prvenstvu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pri Krki je v vratih blestel Jure Blaževič s 13 obrambami in bil na koncu tudi najboljši igralec srečanja, v polju pa je s šestimi goli prednjačil Marko Majstorović. Pri gostih je prav tako šest golov dosegel Aljaž Jesenko.

Novomeščani bodo v prihodnjem krogu, naslednjo soboto, gostovala pri Svišu Ivančni Gorici, medtem ko bodo Škofjeločani dan prej gostili Jeruzalem Ormož.

Izjave po tekmi:

Marko Majstorovič, igralec MRK KRKA:« V tekmo smo šli samozavestno po novi dve točki. Imeli smo sicer prednost domačega terena in znova pokazali, da smo dobra ekipa ter da lahko igramo z vsakim nasprotnikom. S hitrimi protinapadi in dobro igro v obrambi smo uspeli tekmo na srečno pripeljati h koncu. Čestitam tudi nasprotniku, predvsem pa mojim soigralcem za prikazano«.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Darko Cingesar, igralec RD Loka: »  » Čestitam domačinom za zmago. Mislim, da nas je za boljši rezultat stal prvi polčas, kjer smo slabše odigrali v obrambi in si naredili preveliko razliko. V drugem delu smo zapravili nekaj čistih strelov, tekmo pa je dokončno obrnil krkin vratar, ki je branil nekaj ključnih žog za zmago domačinov, ki so zasluženo zmagali«.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Statistika: 

Krka: Brajer, Blaževič (14 obramb), Bradeško 3, Avsec 4, Majstorović 6 (2), Grojzdek 1, Škrinjar, Knavs 5, Vukić 2, Rašo, Lončar 5, Nosan, Kukman 1, Ernestl, Matko.
Urbanscape Loka: Stanojlović, Juričan, Jakac 1, Belič Pfajfar 1, Dolenc 2, Cingesar 3, Mali 1, Križaj 1, Jesenko 6 (2), Damjanović 1, Batagelj 2, Nikolić 4, Jesenko 1 (1), Klemenčič 1, Šilc, Atanasov.
Sedemmetrovke: Krka 5 (2), Urbanscape Loka 4 (4).
Izključitve: Krka 6, Urbanscape Loka 10 minut.
Rdeči karton: Damjanović (39.).

Other Articles

Mladinska ekipa
Dolenjski derbi dobili krkaši
Kadetska ekipa