Krka

Kadetska ekipa je včeraj popoldne odigrala uvodno tekmo v 1. državni kadetski ligi. Novomeščani so v 1. krogu gostovali v Sevnici, kjer so tesno, s 24:25 že dobljeno tekmo izgubili. Končni rezultat srečanja je bil 25:24 (12:13)

Gledalci so lahko v sevniški dvorani spremljali odličen rokometni dvoboj med domačo Sevnico in Krko. Tekmeca si v prvem polčasu večje prednosti nista priborila, na odmor so varovanci trenerja Sama Juga odšli s prednostjo enega gola (12:13). Precej več nervoze je bilo pričakovati v drugem polčasu, kjer so krkaši odigrali čvrsteje v obrambi in prednost iz prvega dela v 50. minuti povečali na štiri zadetke. Po nekaj izgubljenih žogah v napadu so gostitelji Novomeščane ujeli, izničili zaostanek, v dramatični končnici pa uspeli v zadnjem napadu zabiti gol za zmago.

“Glede igre v obrambi fantom nimam česa očitati. Da smo tekmo izgubili v zaključku je krivo predvsem to, da smo v zadnjih desetih minutah naredili pet tehničnih napak in zgrešili štiri stoodstotne strele”, razočaranja ni skrival trener Jug.

Kadeti bodo v naslednjem krogu gostili ekipo RK Grosuplje, tekma bo v nedeljo, 19. novembra, v dvorani Marof.

Statistika: RK SEVNICA: Šturbej, Martinčič (11 obramb), Blatnik 8, Kovačič, Janežič, Teraž 1, Grilc, Očko-Bizjan 10 (6), Zakšek 1, Mastnak, Jezernik 2, Cesar, Metelko, Hribar – Šalamon, Mirt 3,
MRK KRKA: Bartolj (3 obrambe), Rangus (2 obrambi), Pust 3, Kastelic, Kanc 3, Krbanjević, Kastelec, Rus, Butala 7, Cesar 3, Zajc, Progar, Kaplan 4 (2), Kovač 4 (1), Kovač, Resnik,

Sedemmetrovke: RK SEVNICA 6 (6), MRK KRKA 4 (3)
Izključitve: RK SEVNICA 14 minut, MRK KRKA 8 minut