Krka

Moški rokometni klub Krka je že nekaj let prepoznaven klub, ki svojo energijo, zagnanost in delavnost usmerja v delo z mladimi, nadobudnimi fanti, ki želijo spoznati osnove rokometne igre ter se v nadaljevanju tudi vsakodnevno aktivno ukvarjati z rokometom na rekreativni ali profesionalni ravni.

V klubu si bomo še naprej prizadevali, da bomo omogočili treninge vsem otrokom, tudi tistim iz socialno ogroženih družin. Trudili se bomo, da bomo pokrili večino stroškov trenerjev in dvoran ter na tak način omogočili otrokom optimalen razvoj telesnih in motoričnih ter spoštovanja vrednih vrednot.

V skladu s 142. členom Zakona o dohodnini – ZDoh-2 (Uradni list RS, št. 13/11-UPB7, 24/12, 30/12, 40/12 – ZUJF in 75/12) lahko davčni zavezanec rezident zahteva, da se do 1,0% dohodnine, odmerjene po tem zakonu od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje splošnokoristnih namenov in za financiranje društev /klubov, ki delujejo v javnem interesu. Eno izmed teh društev je tudi Moški rokometni klub Krka.

Teh 1,0% Vaše dohodnine bi sicer pustili v državnem proračunu, zato je donacija za Vas povsem brezplačna. Zato Vas prosimo, da nam pomagate in nam donirate del vaše dohodnine, ki ga bomo uporabili za vzgojo mladih rokometašev.

To storite tako, da obiščete stran https://www.olympic.si/podarim/44274181 in oddate zahtevo v manj kot 1 minuti ali prenesete in izpolnite spodnji obrazec in ga pošljete na pristojni Davčni urad (v Novem mestu je to Finančni urad Novo mesto, p. p. 380, 8001 Novo mesto) ali izpolnjen obrazec oddate trenerju v klubu /krožku. Lahko pa zahtevo oddate tudi preko sistema e-davkov. Svojo odločitev lahko kadarkoli spremenite ali prekličete z novo zahtevo (sicer pa zahteva velja do preklica in ni potrebno vsako leto oddajati nove).

Hvala, ker nam zaupate!

[PDF] Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije