Krka

Dolenjski derbi pripadel Trebanjcem

 V novomeški dvorani Marof, ki je bila spričo sosedskega derbija med domačo ekipo MRK KRKA in RK Trimo Trebnje zasedena do zadnjega kotička, se je po izjemnem dvoboju končala z zmago gostov. Končni rezultat srečanja 22. kroga v Ligi NLB je bil 32:28 (17:15).2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lokalni obračun so bolje začeli varovanci domačega trenerja Mirka Skoka in po golu Uroša Knavsa v 13. minuti povedli z 10:6. Favorizirani gosti so po uvodnem šoku v nadaljevanju prevzeli vajeti igre v svoje roke. V 21. minuti so izenačili na 12:12, dve minuti kasneje pa sta Staš Slatinek Jovičić in David Didovič svojo ekipo popeljala v vodstvo s 14:12. Krkaši so do odhoda na glavni odmor naredili nekaj tehničnih napak, kar so gostje izkoristili in ob polčasu vodili s tremi goli prednosti (17:15). V prvi polovici drugega polčasa se je sosedski derbi znova razplamtel. Novomeščani so po golu Vojislava Vukića v 38. minuti ujeli Trebanjce in izenačili na 19:19. Do 46. minute je bila tekma še povsem odprta, nato pa so Trebanjci pri vodstvu 23:22 naredili delni izid 3:0 in tri minute kasneje povedli za štiri gole (26:22). V prelomnih trenutkih dvoboja so zadržali visoko raven igre, Novomeščanom, ki so se srčno borili do konca tekme, pa kakršnegakoli presenečenja niso dovolili.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V novomeški ekipi sta bila tokrat najbolj učinkovita Uroš Knavs z enajstimi in Jernej Avsec s petimi zadetki, v trebanjski pa Slatinek Jovičić s sedmimi in Gašper Horvat s petimi goli,

Varovanci trenerja Mirka Skoka bodo v naslednjem krogu gostovali v Škofji Loki, medtem ko bo ekipa Trima gostila ormoški Jeruzalem.

Izjave po tekmi:

Tilen Kukman, igralec MRK KRKA: » Začetek tekme je bil zelo dober, potem pa smo v drugem delu prvega polčasa nekoliko slabše odigrali v napadu in naredili nekaj tehničnih napak. Da bi osvojili zmago pred polno domačo dvorano, nam je na koncu zmanjkalo nekaj zbranosti. »

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gregor Potočnik, igralec RK Trimo Trebnje: » Mislim, da smo izpolnili vsa pričakovanja gledalcev in sem vesel, da smo osvojili obe točki, ki nam veliko pomenita v boju za končno drugo mesto. Čestitam ekipi Krke za dobro in fer igro, pa tudi svojim soigralcem, ki so se borili skozi celotno tekmo.«

Statistika: MRK Krka: Rauh, Brajer, Blaževič, Bradeško 4, Avsec 5, Majstorović, Grojzdek 1, Knavs 11 (2), Vukić 2, Stanojević, Rašo 2, Nosan 1, Kukman 2, Windischer, Matko.
RK Trimo Trebnje: Grčo, Čudić, Slatinek Jovičič 7, Višček 3, Horvat 5, Didovič 1, Jurečič, Radojković 3, Pipp, Kotar 3, Potočnik 1, Miklavec 1, Grbić 1, Glavaš 4, Krešić 3, Ćorsović.
Sedemmetrovke: Krka 5 (3), Trimo Trebnje 3 (1).
Izključitve: Krka 4, Trimo Trebnje 6 minut.
Rdeči karton: /.

Other Articles

Članska ekipa
Starejši dečki