Krka

V dvorani Marof sta končani tekmi mlajših dečkov A in B. Obe ekipi sta gostili vrstnike iz RK Trimo Trebnje, številni gledalci pa so lahko uživali v pravem dolenjskem derbiju, kjer so za veselje in nov uspeh poskrbeli mladi rokometaši Krke.

Uvodno srečanje je odigrala ekipa mlajših dečkov B, kjer tekma do samega zaključka ni ponudila zmagovalca. Krkaši so tekmo začeli bolj rezervirano, a so zaostanek do polčasa nadoknadili in na odmor odšli pri rezultatu 13:13. Varovanci trenerja Davida Lipoglavška so v nadaljevanju spoštovali navodila, zaigrali bolje in z borbeno igro uspeli v končnici streti odpor Trebanjcev. Novomeščani so derbi dobili s 27:25.

Za Krko so igrali: Rangus, Kovač E., Kovač G., Peterlin, Cimermančič, Resnik, Fifolt, Blažič, Strašek, Pust, Kastelic, Dular, Serafimov, Burgar, Predalič.

Mlajši dečki B z desetimi točkami ostajajo vodilna ekipa skupine CENTER II, naslednji nasprotnik pa bo ekipa RK Grosuplje, kamor Novomeščani odhajajo že to soboto.

Po tesni zmagi MDB, so nov par točk vknjižili še mlajši dečki A, ki so gostom iz Trebnjega zadali tretji poraz v sezoni. Tekmo so Krkaši dobili s  25:15 (13:10) in ohranili status še neporažene ekipe v skupini CENTER II.

Novomeščani so vlogo favorita potrdila z dobro igro in pred številnimi gledalci v dvorani Marof na kolena položili večnega rivala. Krkaši so vodstvo ohranjali od samega začetka tekme, kljub temu, da so jim Trebanjci dihali za ovratnik le v prvem polčasu, v nadaljevanju srečanja pa so varovanci trenerja Davida Lipoglavška pokazali več znanja in borbenosti ter tekmo povsem prevesili na svoj mlin in na koncu zasluženo slavili osmo zaporedno zmago v sezoni.

Za Krko so igrali: Kastelec, Pust, Palka, Lukše, Butala, Cesar, Zajc, Progar, Kaplan, Kastelic, Bartolj, Rangus, Kovač E., Peterlin, Cimermančič.

Gostitelji naslednje tekme bodo vrstniki iz RK Grosuplje.