Krka

Dolenjski mladinski derbi tesno dobili Trebanjci

 

cof

Ekipa mladincev MRK KRKA je drevi odigrala zaostalo srečanje v 1. mladinski ligi, njihov gostitelj pa je bila ekipa RK Trimo Trebnje, ki je iz dvorane Marof odšla z stoodstotnim izkupičkom. Derbi se je končal z rezultatom 29:32 ( 13:17).

Favorizirane ekipa iz Trebnjega je v dvorani Marof osvojila nov par točk, medtem ko so Novomeščani znova ostali praznih rok. Tekmo si je v dvorani Marof ogledalo zavidljivo število gledalcev, ki so lahko uživali v predstavi obeh ekip, ki sta prikazali izredno borbeno igro. Krkaši so srečanje začeli dobro in bili enakovreden nasprotnik vse do osme minute prvega polčasa in pri izenačenju 5:5, nato pa so po nekaj tehničnih napakah gostje pobegnili in polčas zaključili s štirimi zadetki prednosti. Začetek drugega polčasa so Novomeščani zaigrali bolje in se gostom približali na vsega dva zadetka prednosti, v 54. minuti pa le na gol zaostanka, a visokega tempa do konca niso zdržali. Kot je po tekmi povedal trener krkašev Samo Jug, so fantje tokrat pokazali velik napredek v igri. » Realno gledano bi si danes zaslužili točko. Gremo z dvignjeno glavo naprej, saj nas konec tedna doma čaka nova tekma z Izolo. Pohvalil bi vse fante, tudi tiste iz kadetskih vrst, saj so pokazali odlično predstavo v mladinskem dresu in dali res vse od sebe«.

Pavlin, Kovačič, Kukman 10, Avsec 2, Malenšek, Novak, Matko 4, Udovč, Šmuc, Kastelic, Jaklič 1, Klemenčič 3, Plut 2, Windischer 4, Hvastja 3, Menger.

Konec tedna bodo mladinci odigrali prvo povratno srečanje z ekipo Izole, ki so jo v gosteh premagali s štirimi goli.

Other Articles

Članska ekipa
Nekategorizirano