Krka

Dvometraš Horvat novinec v dresu Krke

Članska ekipa MRK KRKA bo v prihodnji sezoni bistveno močnejša in kakovostnejša. Uprava kluba je k dvoletnemu sodelovanju povabila 25-letnega visokoraslega Ormožana Gašperja Horvata, ki je zadnji dve sezoni nosil dres trebanjskega Trima, pred tem pa štiri leta in pol preživel v deželi suhe robe.

»Ker vem, da se z mladimi v Krki zelo dobro dela in ker večino fantov poznam, odločitev, da se selim v Novo mesto, ni bila težka. Ob tem pa še dejstvo, da gre za kakovostno ekipo, ki bo prvo sezono igrala v evropski ligi«, je ob podpisu pogodbe povedal diplomirani kineziolog. Kot je med drugim še izpostavil, dobro pozna delo trenerja Mirka Skoka, saj mu je njegov stil vodenja ekipe in način dela znan. » Lahko rečem, da bo Krka z mojim prihodom dobila stabilnega igralca, ki bo predvsem razbijal obrambe nasprotnikov z razdalje «, o svojih nalogah na položaju levega zunanjega še pove Horvat ter dodaja, da komaj čaka, da se jesenski tekmovalni del začne, saj pričakuje izjemno uspešno sezono.

Omeniti velja, da je bil Horvat v preteklosti član vseh mlajših reprezentanc, letos pa se je razveselil še vpoklica v slovensko člansko izbrano vrsto, kjer je odigral kvalifikacijsko tekmo proti reprezentanci Kosova in tudi uradno zabeležil prvi zadetek.

Gašper, dobrodošel v Novem mestu!

Other Articles

Kadetska ekipaKlub
Članska ekipa