Krka

Rokometaši MRK KRKA so drevi v 6. krogu končnice NLB v ligi za obstanek, gostovali pri ekipi MRD Dobova in tekmo izgubili s 37:31 ( 19:11).

Z zadnjo ligaško preizkušnjo pred zaključnim turnirjem za pokal Slovenije, ki bo prihodnji konec tedna v Novem mestu, si varovanci trenerja Roberta Cvikla niso ravno naredili dobre popotnice. Domačini so povsem zasluženo tokrat prišli do pomembnih točk v boju za obstanek v 1. SRL, Novomeščani pa si za današnjo predstavo ne zaslužijo visoke ocene, saj so v tekmo vstopili anemično in domačinom dovolili, da so prihajali do lahkih zadetkov. Dobovčani so od prve minute narekovali oster tempo igre in že v uvodnih minutah povedli s 4:1, kar je bilo za trenerja Cvikla opozorilo, da je v 4. minuti reagiral z minuto odmora, a ta ni prinesla željenih sprememb. Krkaši so zavoljo slabe obrambe dobivali veliko zadetkov, prednost domačinov pa je po zaslugi razpoloženega Domna Novaka, ki je bil z dvanajstimi zadetki tudi najboljši strelec tekme, le naraščala. Tik pred glavnim odmorom so Novomeščani zaostajali že za osem zadetkov ( 18: 10), do konca prvega dela pa razlike niso uspeli zmanjšati.

V nadaljevanju srečanja so Krkaši prikazali za odtenek boljšo igro in z delnim izidom 0-4 zaostanek v 39. minuti uspeli zmanjšali na 23:18, a je bil to edini približek, ki so ga prikazali na tekmi. Dobovčani so znova zagospodarili na parketu ter Novomeščanom, ki nikakor niso našli recepta za razpoložene domačine, povzročali nemalo težav. Tudi v končnici Krkaši nikakor niso uspeli zajeziti naleta gostiteljev, ki so tekmo na varni razdalji šestih zadetkov srečno in povsem zasluženo pripeljali h koncu.

Izjave po tekmi:

Dorian Markušić, Dobova: »Cel teden smo se pripravljali na Krko in za nas je današnja tekma velikega pomena, saj je ena ključnih v borbi za obstanek. Dobro smo igrali v obrambi in v napadu zadevali lahke zadetke, tako da smo igro vodili celotno tekmo. Naši navijači so znova napolnili dvorano in nam tako še dvignili našo samozavest«.

Jan Irman, Krka: »Od začetka smo igrali v krču in dobivali lahke zadetke iz pol protinapadov, saj smo se slabo vračali. Mogoče je razlog tudi, da nam misli že uhajajo na zaključni turnir pokala Slovenije. Slabo smo se gibali v obrambi in nismo si pomagali, kar je razlog da smo dobili preveč golov. Prav tako je bil odličen tudi njihov golman. Moramo se sestaviti do finala, saj nas čakata dve najpomembnejši tekmi sezone in moramo izboljšati vse segmente igre«.

Statistika:

MRD Dobova: Dular, Markušič 6, Rožman, Kovacs 1, Leben, Polutnik, Humek 1, Bura 8, Jzbec 1, Zavodnik, Krnc, Šušnjara, Kunst 1, Sintič 4, Hotko 3, Novak 12.

MRK KRKA: Brajer, Tomić, Rašo L.3, Bevec 1, Didovič 2, Okleščen 1, Pršina 1, Irman 5, Jakše 6, Klemenčič 1, Plut 3, Rašo D., Batagelj 1, Papež 4, Matko, Florjančič 3.

Sedemmetrovke: Dobova 3 (2),  Krka 5 (4),

Izključitve: Dobova 8. min, Krka 6. min