Krka

Jutri začetek drugega dela sezone 2022/23

Ta konec tedna se na rokometna prizorišča po poldrugem mesecu premora vračajo rokometaši Krke, ki so po jesenskem delu sezone v ligi NLB zasedli odlično 5. mesto. Pod vodstvom trenerja Mirka Skoka so v času SP v rokometu na Poljskem in Norveškem odigrali nekaj prijateljskih tekem, v pokalnem tekmovanju pa so več kot zasluženo z zmago nad ekipo RK Velika Nedelja napredovali v četrfinalne boje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Novomeščani so po besedah Skoka dobro trenirali v vmesnem času, pred njimi pa je zahteven drugi del sezone, kjer prostora za napake ne bo. » Prost januar je ekipi služil predvsem v tem smislu, da se poškodovani igralci vrnejo v stare tirnice, saj so bili tudi treningi prilagojeni njim. Sicer pa smo veliko časa namenili kondicijskemu delu in skušali skozi treninge nadgrajevati dobro delo iz prvega dela sezone,« pravi Skoko, ki si je z ekipo na začetku letošnje sezone zadal cilj zanesljivega obstanka med elito, a so fantje jesenski del sezone odigrali nad pričakovanji. » Ne bežimo od dejstva, da si ob koncu sezone želimo petega mesta. Imamo realne možnosti, seveda. Verjamem pa, da bo težko, saj so naši neposredni konkurenti profesionalne ekipe, ki trenirajo dvakrat dnevno, kar je na nek način tudi prednost. Pustimo se presenetiti«, od morebitnih evropskih sanj in zgodovinskega klubskega uspeha ne beži strateg Krke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Že jutri se ekipa odpravlja na prvo gostovanje v letošnjem koledarskem letu. Gostijo jih aktualni državni prvaki, ki so na uvodni tekmi sezone v Novem mestu sicer stežka osvojili obe točki, a se, kot pravi Skoko, v Zlatorog ne odpravljajo z belo zastavo. »Gremo odigrat najboljše, kar znamo, » je bil pred jutrišnjo tekmo v Celju kratek in jedrnat  Skoko.

Other Articles

Mladinska ekipa
Članska ekipa