Krka

Kadeti ohranjajo vodstvo na razpredelnici državnega prvenstva

Kadetska ekipa je popoldne, v 4. krogu finala ( od 13.-18. mesta) gostovala pri ekipi RD HERZ ŠMARTNO in se domov vrnila z obema točkama. Novomeščani so bili od gostiteljev boljši s 33:27 (18:14).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Derbi kroga je pripadel rokometašem Krke, ki tudi po današnji tekmi  ostajajo vodilno moštvo v omenjeni skupini. Novomeščani so temelje za novo zmago postavili že proti koncu  prvega dela,  kjer so kljub napakam v napadu uspeli zadržati prednost dveh, treh zadetkov, na glavni odmor pa odnesli štiri gole prednosti (14:18). V začetnih minutah drugega dela tekme trener Samo Jug ni bil povsem zadovoljen, saj so se domačini z delnim izidom 2:0  vrnili v igro, kaj kmalu pa so krkaši znali izkoristiti svojo premoč in kakovost, ter do 42. minute potek srečanja pripeljali v svojo korist, tekmecu pa do zadnjega sodniškega žvižga niso več spustili blizu. Tekma se je v dvorani Pungrt končala po željah Krke, bilo je 33:27.

Statistika: Kastelec, Pust, Kanc, Janežič 1, Ščuka 8, Butala 5, Cesar 2, Derganc 8, Smolič, Zajc 4, Kaplan 3, Progar 1, Kastelic 1, Bartolj.

Po vikendu premora bodo kadeti v 6. krogu gostovali v prestolnici pri ekipi MRK Ljubljana.

Other Articles

KlubNekategorizirano
Članska ekipa