Krka

Kadeti predčasno v 1. kadetski ligi

Ekipi kadetov se je dva kroga pred koncem kvalifikacijske skupine E uspelo uvrstiti v 1. državno kadetsko ligo. Potem ko so v lanski sezoni nesrečno izgubili v Ribnici in za gol zgrešili nastop v 1.ligi, jim je tokrat po odličnih predstavah le uspelo. Pričakovano in povsem zasluženo so tokrat na povratni tekmi slavili še v Škofljici, kjer je bil končni rezultat  26:38 (15:19).

Krkaši so veljali za izrazite favorite, ter skozi celotno tekmo diktirali oster tempo igre. Gostitelji so tako ostali brez možnosti za kakršen koli preobrat. Visoko motivirani varovanci trenerja Sama Juga so blesteli tako v napadu kot v obrambi in kljub prednosti še vedno držali tempo do zadnjega sodniškega žvižga, na koncu pa se skupaj z navijači veselili zmage, odločeni, da se tudi v nadaljevanju prvenstva, na višjem kakovostnem nivoju čim bolje izkažejo.

ŠRD ŠKOFLJICA – MRK KRKA 26:38 (16:19)

ŠRD ŠKOFLJICA: Šegula (3 obrambe), Hrovat, Juričev 3, Blatnik 3, Wolf, Rot 2, Jesenšek, Gregorič 8 (3), Čolić 1, Štrukelj 2, Jelen 4, Kolenc 2, Kastelic, Vojvodić 1,
MRK KRKA: Bartolj (1 obramba), Rangus (8 obramb), Kastelec 1, Pust, Kanc, Krbanjević, Butala 6, Cesar 4, Zajc 5, Kaplan 6 (1), Progar 5, Kastelic 1, Kovač 3, Kovač 1, Resnik 6, Rus,

Sedemmetrovke: ŠRD ŠKOFLJICA 6 (3), MRK KRKA 1 (1)
Izključitve: ŠRD ŠKOFLJICA 6 minut, MRK KRKA 8 minut

Novomeščane čakata še dve kvalifikacijski tekmi in sicer z ekipo iz Šmartnega in Radovljico. Obe tekmi bosta v domači dvorani Marof.

Poleg Krke je preboj v 1. kadetsko ligo uspel še rokometašem iz RK Herz Šmartno.

Other Articles

Starejši dečki
Mladinska ekipa