Krka

Kadeti prvenstvo nadaljujejo v polfinalni skupini A

Kadetska ekipa je včeraj dopoldne odigrana zadnjo tekmo v četrtfinalni skupini A in se z zmago nad vrstniki iz Škofje Loke uvrstila v polfinale državnega prvenstva. Izbranci trenerja Roberta Cvikla so se v dolenjsko prestolnico vrnili z novim parom točk ter s štirimi zmagami, remijem in enim porazom potrdili drugo mesto v skupini. Tekma se je v dvorani Poden v Škofji Loki končala z rezultatom 25:31 ( 13:14).

Novomeščani si za včerajšnjo predstavo v gosteh zaslužijo dobro oceno, saj so v veliki meri popravili vtis s prejšnje tekme proti vodilni ekipi Mokerca. Čeprav je bila tekma v Škofji Loki v prvem delu še zelo izenačena in si nobena od ekip ni priborila vidnejše prednosti, pa so Krkaši v drugem delu, potem ko so imeli ob polčasu zgolj zadetek prednosti, odigrali agresivneje v obrambi, v napadu pa domiselno gradili napade in prednost pred Ločani, ki v tem delu ostajajo brez točk, še povečali in na koncu zasluženo slavili s šestimi zadetki, bilo je 25:31.

Statistika: Rauh, Rajh 6, Filipovič 3, Berk 1, Nosan, Muhič R.2, Muhič Ma., Kokalj 1, Emeršič 8, Luštek 1, Luzar 4, Vidmar 3, Tisovec 2.

Po šestih odigranih tekmah v četrtfinalni skupini A imajo kadeti na 2. mestu točko zaostanka za vodilno ekipo ŠD Mokerc- Kig.

Pravila polfinala:

Polfinalna skupina A: SKUPINA A (1. in 2.), in SKUPINA B (1. in 2.) – uvrščeni po odigranem četrtfinalu.

Polfinalna skupina B: SKUPINA C (1. in 2.), in SKUPINA D (1. in 2.) – uvrščeni po odigranem četrtfinalu.

MRK Krka ( 1 točka) bo v nadaljevanju igrala v polfinalni skupini A skupaj z ekipami ŠD Mokerc-Kig ( 3 točke), RD Butan Plini Izola (4 točke), ŠD Škofljica P.P. – RK Sviš ( 0 točk).

Ekipe ( v oklepaju točke iz četrtfinala) bodo v končnico prenesle medsebojne točke in golrazliko.

Other Articles

Članska ekipa
Mlajši dečki