Krka

Tekmovalno sezono 2019/20 so v skupini CENTER II to popoldne začeli tudi kadeti, ki so si že na uvodni tekmi na račun vpisali prvi par točk. V prvem krogu so gostovali pri ekipi RK Grosuplje in bili z rezultatom 22:28 ( 8:16) boljši od gostiteljev.

Varovanci trenerja Roberta Cvikla so prikazali odlično igro v prvem delu, v ospredje je prišla krkina kakovost in dobra igra v obrambi in napadu, saj so si ob polčasu že priigrali zajetnejšo prednost osmih zadetkov. V nadaljevanju so Novomeščani odigrali nekoliko bolj ležerno, naredili nekaj napak, domačini pa so ponujeno priložnost izkoristili, a so bili Krkaši dovolj zbrani in taktično bolj podkovani, da so zadržali vodstvo in na koncu zasluženo slavili.

Urh Emeršič, kapetan:» Uvodno tekmo v novi sezoni smo začeli z zmago proti RK Grosuplje. Čeprav s slabšo igro v obrambi ter napakami v napadu kjer ni šlo vse po načrtu, se nam je na koncu poklopilo in smo tekmo s +6 tudi dobili. Verjamem, da bomo v prihajajočih tekmah stopnjevali našo formo in prikazali boljšo igro tako v obrambi kot v napadu na najvišjem nivoju, za kar nas čaka še veliko garanja na treningih«

Statistika: Vidmar 6, Muhič L.6, Muhič R.5. Emeršič 4, Tisovec 2, Berk 1, Udovč 1, Rataj 1, Zajc 1, Jereb 1, Muhič Ma., Rauh, Strmole, Muhič M., Kokalj, Nemanič.