Krka

Kadeti v dvorani Marof z zadnjo ligaško tekmo sklenili sezono

Z zadnjo (zaostalo) tekmo so sezono 2022/23 sklenili še kadeti, ki so v zadnjem krogu gostili ekipo RD Herz Šmartno in v okrnjeni zasedbi srečanje tesno izgubili s 30:31 (13:13). Gre za prvi poraz kadetov, tekmovalno sezono pa so v kadetski ligi sklenili na 13. mestu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na tekmi, ki tudi sicer ni odločala o končni razvrstitvi, je imel trener Samo Jug na voljo le osem igralcev. V prvem delu so krkaši odigrali toplo- hladno, zaostajali že za štiri gole, a se do polčasa uspeli gostom približati, na odmor pa odšli poravnani pri rezultatu 13:13. Drugi del tekme je bil za odtenek boljši, Novomeščani so strnili vrste v obrambi, a jim je na koncu zmanjkalo nekaj sreče, tekmo pa so v zadnjih sekundah dobili gostje iz Šmartnega, bilo je 30:31.

Statistika: Kastelec, Pust 1, Ščuka 14, Cesar 1, Zajc 2, Kaplan 9, Progar 3, Kastelic, Bartolj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

» V kvalifikacijskem delu nam je za preboj v najmočnejšo ligo zmanjkala zgolj ena točka. Ne glede na rezultat menim, da smo ekipa, ki bi si glede na sistem točkovanja zaslužila mesto med prvih šest v državi. Kljub temu sem na ekipo izredno ponosen, saj smo v tem letu dobro trenirali, dokaz temu so številni posamezniki, ki so zelo napredovali in naredili velik korak naprej. Na tem mestu bi posebej izpostavil Jakoba Ščuko, Jana Pusta, Aleksa Kastelca, Matica Derganca, Gašperja Kaplana in Jakoba Cesarja ter še nekaj fantov, ki so s pravim pristopom in trdim delom dokazali, da so, lahko rečem, preskočili kadetske vrste in se na tekmah že kosali z elito med mladinci«, o napredku kadetov pravi njihov trener Samo Jug, ki je ponosen, da so kakovost Ščuke in Derganca opazili tudi v mlajših reprezentancah in ju povabili v svoje vrste, kjer prav tako kažeta na klubskem nivoju pridobljeno znanje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prvi strelec v omenjenem tekmovanju je z 78 zadetki Jakob Ščuka, med deseterico najboljših pa se je uvrstil še Gašper Kaplan, ki je v kadetski ligi dosegel 42 zadetkov.