Krka

Kadetom ni uspelo obdržati vodstva

V dvorani Marof so kadeti v 5. krogu v polfinalni skupini CENTER II gostili ekipo RK Sviš iz Ivančne Gorice in doživeli prvi poraz v sezoni. Derbi z vrha lestvice so dobili gostje, tekma se je končala z rezultatom 17:28 (11:13).

Aktualni državni prvaki so tekmo s Svišem, s katerim so imeli do današnje tekme enako število točk, začeli dobro, a do izenačenja ali prevzema vodstvo niso prišli. Gostje so v prvem delu tekme držali minimalno prednost dveh, treh zadetkov, s prav tako prednostjo pa se je končal tudi prvi del derbija kroga (11:13).

V nadaljevanju tekme so krkaši močno popustili v obrambi, od 43. do 54. minute pa je sledil strelski post, saj jim nikakor ni uspelo zatresti mreže. Ekipa Sviša je tempo igre le še stopnjevala, Novomeščanom pa zavoljo napak v napadu in luknjičasti obrambi ni uspelo zaustaviti naleta gostov, ki so zasluženo slavili z enajstimi goli prednosti. Na koncu srečanja je bil rezultat 17:28.

Za Krko so igrali: Rauh, Avsec 4, Rajh 3, Majstorovič 2, Jakše 4, Nosan, Knap, Lazarevič, Srebrnjak 1, Klobučar, Kastelic 1, Luštek, Luzar 1, Gazvoda 1.

Krkaši bodo naslednji teden gostili trebanjski Trimo, trenutno tretjeuvrščeno ekipo.

Other Articles

Članska ekipaIzjave
Izjava pred tekmo z Ormožem
Članska ekipa