Krka

Kadetom se ni uspelo prebiti med elito

Ekipa kadetov je na predzadnji tekmi kvalifikacijske skupine F v domači dvorani Marof gostila ekipo RD Riko Ribnica in si stekmo pred koncem omenjene skupine zaprli vrata za nastopanje v 1. kadetski ligi. Novomeščani so tekmo izgubili z rezultatom 21:27 (10:14).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krkaši so si pred tekmo naložilo preveliko psihološko breme, kar se je poznalo v sami igri. Kljub temu, da je obramba delovala zelo dobro, pa so imeli v napadu velike težave, predvsem pri zaključku stoodstotnih strelov. Ribničani so krizne trenutke Krke izkoristili in že ob polčasu povedli za štiri gole (10:14), v drugem delu pa se še bolj osredotočili na krikine glavne akterje, ter vodstvo v končnici srečanja še povečali. Trener Samo Jug je skozi celotno tekmo poskušal najti razigrane igralce, a mu namera ni uspela. Ribničani so zasluženo osvojili nov par točk in se veselili igranja v elitni kadetski ligi.Tekma se je končala z rezultatom 21:27. »Danes se tekma ni iztekla po naših načrtih. Kljub dobri obrambi smo prikazali veliko rezerve v napadu, kar se vidi tudi po  končnem rezultatu. Rad bi se zahvalil navijačem za močno podporo s tribun. Po tekmi z DRŠ Sebastijana Soviča in kratkem premoru, pa nas čaka 2. liga, za katero imamo jasne cilje«, je z nekoliko grenkim priokusom razplet tekme opisal Matic Derganc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Statistika: Drnovšek, Kastelec, Pust 2, Kanc 2, Smolič 2, Derganc 1, Golob 2, Janežič, Butala 4, Cesar 1, Zajc 3, Progar, Kaplan 1, Kastelic, Bartolj, Ščuka 3.

Ekipa kadetov bo pred jesenskim delom počitnic odigrala še zaostalo tekmo z ekipo DRŠ Sebastjana Soviča. Tekma bo predvidoma v petek, 28. oktobra.

Other Articles

Starejši dečki
Mladinska ekipa