Krka

Korošci tudi na povratni tekmi boljši od Novomeščanov

Članska ekipa Moškega rokometnega kluba Krka je v gosteh na Koroškem odigrala 14. krog v ligi NLB. Njihov nasprotnik je bila trenutno petouvrščena ekipa RK Slovenj Gradec 2011, ki je z rezultatom 29:27 (16:14) že drugič v letošnji sezoni porazila izbrance trenerja Mirka Skoka, ki so zabeležili 9 poraz v sezoni.

Gostitelji, ki so veljali za favorita na današnjem srečanju, so imeli tokrat na domačem terenu s Krkaši izjemno težko delo. Novomeščani so po remiju na zadnji tekmi v Ljubljani pridobili na samozavesti in se na zadnje gostovanje v letošnjem letu odpravili z veliko mero optimizma in željni novih točk, ki jih glede na položaj na prvenstveni lestvici še kako potrebujejo.

Srečanje je v prvem delu sicer potekalo dokaj izenačeno. Krkaši so na krilih izjemno razpoloženega Luke Klemenčiča tik pred glavnim odmorom še držali stik z Korošci, do izteka prvega polčasa pa so domačini izkoristili napake Novomeščanov in po zadetku Vida Levca ter Vuka Milenkovića uspeli polčas zaključiti z dvema zadetkoma prednosti ( 16:14). Varovanci trenerja Mirka Skoka so v nadaljevanje drugega dela tekme vstopili nekoliko slabše, gostitelji pa so s pridom izkoristili nekaj slabših minut Krke in v 39. minuti povedli z 22:18, a so se Novomeščani pred zadnjo četrtino znova približali na zgolj zadetek zaostanka (22:21) ter poskrbeli za zanimivo končnico. V prelomnih trenutkih tekme se niso znašli najbolje, naredili nekaj nepotrebnih napak, domačini pa so poskrbeli, da sta načrtovani točki ostali doma.

Izjave po tekmi:

Mirko Skoko, trener MRK Krka: »Občutki so slabi, nisem zadovoljen, ker sem vedel da imamo v Slovenj Gradcu priložnost. Mislil sem, da bomo za domačina neugodni in naredili boljši rezultat. Zatresle so se nam roke zadnjih par strelov v končnici, v drugem polčasu tudi vratarji niso opravili svojega dela, če bi oboje naredili, bi bili zelo blizu zmage. Vsako tekmo smo blizu, ampak od tega nimamo nič, rabimo točke, rabimo zmage. Upam, da bomo to popravili«.

Sebastjan Sovič, trener RK Slovenj Gradec 2011:« Najprej čestitke fantom za zmago, prava prvenstvena tekma je bila danes, moška, sicer z veliko tehničnimi napakami. Na koncu se je srečno izšlo, lahko rečem, da smo imeli več situacij, da se odlepimo in tekmo mirno pripeljemo do konca v svojo korist. Žal smo zgrešili čiste zicerje, kar se nam ne bi smelo dogajati. Na koncu je bila želja vendarle dovolj velika in nimam nobenemu kaj očitati«.

Pri domačih je s petimi zadetki izstopal Žan Šol, pri Krkaših  pa sta več kot polovico zadetkov prispevala izjemno razpoložena Luka Klemenčič in Tilen Kukman, ki sta vknjižila vsak po 7 zadetkov. Krkaši se bodo od tekmovanja v letošnjem koledarskem letu poslovili v sredo, 23.decembra, ko jih doma čaka zaostala tekma 7. kroga lige s Koprom.

Statistika:

RK Slovenj Gradec 2011: Dobaj, Soldo, Grobelnik 1, Cvetko 3, Bulovič, Banfro, Levc 4, Šol 5, Živković 3 (1), Petrič, Lesjak 2, Milenković 4, Lampret, Štumpfl 2, Ošlak 3, Jankovski 2 (1).
MRK Krka: Pavlin, Nosan, Bevec, Je. Avsec 3, Majstorović 2, Ja. Avsec, Irman 4, Jakše 1, Klemenčič 9, Rašo, Batagelj, Brajer, Radović, Kukman 7 (3), Matko 1.
Sedemmetrovke: Slovenj Gradec 2011 3 (2), Krka 4 (3).
Izključitve: Slovenj Gradec 2011 8, Krka 2 minuti.

Other Articles

Mladinska ekipa
Članska ekipa