Krka

Krka zlahka do nove, trinajste zaporedne zmage v sezoni

Ekipa novomeške Krke je drevi v domači dvorani zabeležila trinajsto zaporedno zmago v sezoni, potem ko so pred domačim občinstvom gostili ekipo Rokometnega kluba Radovljica. Varovanci trenerja Mirka Skoka so tekmeca premagali s 36:28 (16:13).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obračun 16. kroga v 1. B SRL med drugo in desetouvrščeno ekipo je postregel z zmago Novomeščanov, ki tako še naprej ohranjajo zmagoviti niz. Prvi del srečanja je postregel z izenačenim dvobojem, a Novomeščani kljub nekaj napakam niso dovolili gostom, da bi povedli. Na velik odmor so odšli s prednostjo treh zadetkov (16:13). V nadaljevanju so gostje iz Radovljice poskušali zapretiti, potem pa je Krka naredila mini serijo 4-0 in se hitro oddaljila na za Radovljičane neulovljivo prednost, ki so jo krkaši ohranjali vse do zadnjega sodniškega žvižga. Najbolj razpoložena sta bila pri domačih Knavs, ki je zadel devetkrat, šest golov je vknjižil še Vojislav Vukić, pri gostih pa je bil najbolj uspešen Fajon s sedmimi zadetki.

 

Izjave po tekmi:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nace Zajc, MRK KRKA: “Tekmo smo začeli slabše od pričakovanj, zgrešili smo veliko stoodstotnih strelov, kar je privedlo do igre gol za gol, a smo se v sredini drugega polčasa zbrali in vzeli stvari v svoje roke. Vesel sem, da sta obe točki ostali na domačem terenu”.

Žan Debelak, RK Radovljica: “Vedeli smo, da bo tekma zelo težka, glede na to, kje se na lestvici nahaja Krka, kje pa mi. Zavedamo se, da smo veliko mlajši, imamo tudi nekaj težav s poškodbami. Vemo, da smo si obstanek v ligi že zagotovili, zato na takih tekmah nabiramo izkušnje za naslednjo sezono”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MRK KRKA: Rauh (3 obrambe), Nosan (2 obrambi), Brajer (4 obrambe), Bradeško 3, Avsec 2, Majstorović 2, Grojzdek 1, Ernestl 3 (1), Knavs 9, Klemenčič 3, Vukić 6, Kukman 2, Windischer 4, Zajc 1, Matko,
RK FRANKSTAHL RADOVLJICA: Urevc (1 obramba), Kovač (5 obramb), Tomac Teržan (2 obrambi), Polančec 4, Kofol 1, Grašič 2, Fajon 7, Ferjan 3, Valjavec 2, Mekuč 2, Debelak 6 (1), Mur, Debelak 1,

Sedemmetrovke: MRK KRKA 1 (1), RK FRANKSTAHL RADOVLJICA 2 (1)
Izključitve: MRK KRKA 4 minut, RK FRANKSTAHL RADOVLJICA 6 minut.

Krkaši bodo po naslednjem vikendu premora odšli na gostovanje v Železnike, v začetku aprila pa bodo doma gostili zasedbo iz Iga.

 

Other Articles

Starejši dečki
Krkaši neuspešni proti Trimu
Starejši dečki