Krka

Krkaši brez težav v nadaljevanje tekmovanja za pokal Slovenije

Članska ekipa Moškega rokometnega kluba Krka je sinoči gostovala v Murski Soboti, kjer je imela za nasprotnika v 1/16 finala ekipo RK Pomurje. Novomeščani so tekmo prepričljivo dobili z rezultatom 22 : 35 (10 : 18).

Varovanci trenerja Mirka Skoka so na dolgo pot odšli prepričani v zmago, kar jim je na koncu tudi uspelo, čeprav se domačini, ki igrajo v 2. državni rokometni ligi in trenutno zasedajo 3. mesto na lestvici, niso tako zlahka predali. Novomeščani so tekmo dobro odprli in praktično vodili od prve do zadnje minute, trener Skoko pa je izkoristil številne menjave na vseh položajih. V prvem delu srečanja so gostitelji zaostajali za osem, na koncu pa so krkaši prednost le še povečali in se z dobro predstavo uvrstili v napredovanje tekmovanja.

Za Krko so igrali: Rašo L., Bevec 3, Didovič 1, Okleščen 4, Pršina 2, Tomić, Irman 4, Jakše, Udovč 3, Rašo D. 3, Papež 1, Brajer, Matko 3, Ban 2, Klobčar 9.

Včerajšnja tekma je bila za Novomeščane dobra uvertura pred sobotno ligaško tekmo, ko bodo doma gostili ekipo RD Herz Šmartno.

Fotografije: Blaž Weindorfer

Other Articles

Nekategorizirano
Članska ekipaIzjave