Krka

Krkaši izhoda iz rezultatske krize nikakor ne najdejo

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so v 12. kolu Lige NLB na gostovanju v Ribnici klonili s 35:34 (19:18).

Ljubitelji rokometa, ki so se v velikem številu zbrali v ŠC Ribnica, so lahko v derbiju kroga spremljali izredno zanimivo srečanje. Prvi polčas je minil v izenačeni predstavi, čeprav so varovanci trenerja Mirka Skoka dobro začeli in povedli s 5:1, a so jih domačini hitro ujeli in v 15. minuti z golom Uroša Knavsa prvič na tekmi povedli (11:10). Zatem je sledilo obdobje izenačene predstave, v kateri ne enim ne drugim ni uspelo pobegniti za več kot dva zadetka.

Drugi polčas je bil domala preslikava prvega dela, saj sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, v 54. minuti pa je gostiteljem po golu Knavsa le uspelo pobegniti za dva gola (31:29). Ribničani so v zadnjih minutah tekme prednost še povečali, a so Novomeščani uspeli zaostanek zmanjšati, za kakršenkoli preobrat pa jim je na koncu žal zmanjkalo časa.

Pri Ribničanih sta s sedmimi zadetki prednjačila Knavs in Tilen Strmljan, pri Novomeščanih pa je Jernej Papež v statistiko vpisal 15 zadetkov.

Izjave po tekmi:

Jan Pucelj, RD Riko Ribnica: “Tekma je bila zelo zanimiva. Vedeli smo, da je Krka izredno dobro vodena ekipa z zelo dobrimi igralci. Skozi teden smo se pripravljali na Jerneja Papeža a nam je tudi danes vseeno delal veliko težav. Mislim, da smo malce padli v formi, ampak točke so ostale v domači dvorani in sedaj gremo tekmo po tekmo naprej.”

David Didovič, MRK Krka: »Mislim, da je bila tekma izredno izenačena. Mi smo danes izredno dobro odigrali v napadu, Ribnici smo dali veliko golov. Morda je bila naša napaka to, da smo že v prvem polčasu izgubili preveliko število žog v napadu, kar so gostitelji kaznovali s hitrimi protinapadi. Po drugi strani pa mislim, da smo bili premalo agresivni v obrambi in ne glede na vse, bi moral biti pristop v obrambi veliko boljši.”

 

Statistika:

RD Riko Ribnica: Bojić, Klarič, Strmljan 7, Horvat 1, Vujačić 4, Žagar 2, Knavs 7 (3), Ranisavljević, Pahulje, B. Nosan 3, Kovačič 2, Pucelj 4, Tomšič 3, M. Nosan, Setnikar 2, Košmrlj.
MRK Krka: Brajer, Tomić, L. Rašo 4, Bevec 1, Didovič 4, Okleščen 4, Pršina 3, Irman 2, Jakše 1, Klemenčič, D. Rašo, Batagelj, Papež 15 (3), Kukman, Windischer, Matko.
Sedemmetrovke: Riko Ribnica 3 (3), Krka 5 (3).
Izključitve: Riko Ribnica 6, Krka 4 minute.
Rdeči karton: /.

Rokometaši Krke bodo v naslednjem krogu doma gostili zasedbo velenjskega Gorenja. Tekma bo v nedeljo, 16. decembra, v dvorani Marof.

Other Articles

Mlajši dečki
Starejši dečki