Krka

Ekipa mladincev je včeraj v domači dvorani Marof z zmago sklenila uspešen rokometno obarvan vikend. Varovanci trenerja Sama Juga so v 21. krogu 1. mladinske državne lige pred domačim občinstvom premagali najmočnejšo ekipo v ligi, letošnje državne prvake v mladinski konkurenci, ŠRD Škofljica, kar v letošnji sezoni ni uspelo še nikomur. Mladinci Krke so se tako razveselili že osme zaporedne zmage, tekma pa se je končala z rezultatom 39:36 ( 21:19).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gledalci v domači dvorani Marof so bili priča zelo kakovostni predstavi obeh ekip. Gostje, ki so se dva kroga pred koncem državnega prvenstva že okitili z zlato medaljo, niso varčevali z energijo in bili vse do 11. minute prvega dela v prednosti dveh, treh zadetkov (8:11). Po minuti odmora trenerja Juga so se fantje zbrali ter do polčasa izničili zaostanek, na glavni odmor pa odšli s prednostjo dveh golov (21:19). V drugem delu so krkaši z granitno obrambo in hitrimi protinapadi prednost še povečevali in do zadnjega sodniškega žvižga ohranili trezne glave, na koncu pa se skupaj z navijači razveselili že štirinajste zmage.

Statistika:

MRK KRKA: Rauh (1 obramba), Muhič, Muhič (9 obramb), Pust, Berk 2, Muhič 10 (1), Škrinjar 2, Kastelec, Ščuka 1, Cesar, Derganc, Zajc 11 (1), Strmole 2, Emeršič 10 (5), Jereb 1, Pavlin,
ŠRD ŠKOFLJICA: Mlakar (5 obramb), Šalamon, Gliha 7, Rot 7, Podmenik 1, Drnovšek 2, Pucihar, Šnajdar 4, Šnajdar, Mezek, Rot 11 (5), Gregorič 4,

Sedemmetrovke: MRK KRKA 7 (7), ŠRD ŠKOFLJICA 6 (5)
Izključitve: MRK KRKA 12 minut, ŠRD ŠKOFLJICA 4 minut
Rdeči kartoni: MRK KRKA 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krkaši že v sredo odhajajo na predzadnje gostovanje v sezoni. V Celju bodo odigrali zelo pomebno tekmo v boju za končno tretje mesto. Zaostala tekma 20. kroga bo v sredo, 17. maja, ob 17. uri v celjski dvorani Zlatorog.