Krka

Ekipa kadetov je dopoldne v domači dvorani Marof odigrala tekmo 8.kroga v najmočnejši kadetski ligi. Novomeščani so gostili ekipo RK Sviš iz Ivančne Gorice, ki je iz Novega mesta odšla bogatejša za novo zmago. Tekma se je končala z rezultatom 31:34 (16:18).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krkaši so tekmo odprli solidno in do 23. minute ohranjali prednost enega, dveh zadetkov. Gostje so tik pred zaključkom prvega dela izkoristili nezbranost Novomeščanov in uspeli izenačiti na 12:12, v naslednjem napadu pa so prvič na tekmi prišli do prednosti, ki so jo zadržali vse do odmora ( 16:18). Tudi v nadaljevanju so Ivančani ohranjali minimalno prednost pred gostitelji, ki so v 42. minuti z dobro igro uspeli zaostanek izničiti. Če so imeli Novomeščani v 47. minuti še aktiven rezultat in vse možnosti za preobrat, pa so v končnici popustili. Več sreče so imeli favorizirani gostje, ki so tekmo zaključili z zmago.

Statistika: Drnovšek, Kastelec, Smolič 2, Derganc 4, Janežič, Butala 4, Cesar 1, Zajc, Progar, Kaplan 5, Kastelic, Pavlin, Ščuka 10, Blažič 5.

Varovanci trenerja Robija Cvikla imajo še dve zaostali tekmi. Zaradi zdravstvenih razlogov sta bili prestavljeni tekmi s Trimom in Celjani.