Krka

Krkaši ponovili lanski uspeh in postali pokalni podprvaki

Novomeški rokometni hram je danes na zaključku slovenskega pokala gostil vso rokometno »smetano«, ki jo je v Novo mesto pritegnila finalna tekma med domačo Krko in velenjskim Gorenjem, ki je drugič v klubski zgodovini osvojilo prestižno pokalno lovoriko za sezono 2018/19.

Krkaši so že včeraj na polfinalni tekmi proti ekipi Sviša pokazali pravi karakter, ki jih je krasil tudi na današnji najpomembnejši tekmi v sezoni, a so v končnici znova popustili, Velenjčani pa so na krilih izjemnega vratarja Emirja Taletovića uspeli pred nabito polno dvorano Marof s 24:20 (10:8) premagati Novomeščane in po letu 2003 znova osvojiti naslov pokalnega prvaka. Tekma je bila vseskozi izredno napeta, gledalci pa so lahko uživali v izjemni predstavi obeh ekip, ki jih je s tribun spodbujala množica glasnih navijačev. Sicer pa so imeli rokometaši Gorenja tokrat v igri več discipline in kljub temu, da so varovanci domačega trenerja Robija Cvikla tokrat prikazali vse svoje kvalitete, zaostanka dveh, treh zadetkov nikakor niso mogli izničiti. Ob polčasu je četa velenjskega stratega Zorana Jovičiča vodila za dva zadetka ( 10:8), a so Krkaši v nadaljevanju z borbeno in srčno igro vseskozi pretili razigranim »osam«, v sami končnici pa zapravili nekaj stoodstotnih priložnosti, ki so jih na koncu stale zmage. Želja mladih rokometašev Krke je sicer bila, da superpokalni dodajo še pokalno lovoriko, a jim je na koncu zmanjkalo kanček športne sreče.

Zoran Jovičič, trener Velenja: » Zavedali smo se, da bo današnja tekma težja od včerajšnje. Bali smo se predvsem naše kratke klopi, ampak ekipa je zdržala in ponosen sem na njih«.

Robert Cvikl, trener Krke: “Moji igralci so pustili srce na igrišču, a tudi Velenjčani so v obrambi garali do zadnjih atomov moči. V napadu smo imeli nekaj več težav, ob kančku sreče in kakšni odbiti žogi v naše roke bi se morda lahko še bolj približali Velenjčanom, ki pa so zasluženo osvojili pokalno tekmovanje. Na tem turnirju so pokazali največ in jim iskreno čestitam za končno zmago.”

Grega Okleščen, igralec Krke: » Priznam, da je razočaranje veliko, saj smo imeli veliko zgrešenih stoodstotnih strelov. Velenjčani so se potem odlepili za dva gola, mi pa smo potem razliko težko lovili, poleg tega se je razbranil tudi njihov vratar Taletović. Nimamo kaj, čestitam Gorenju za zaslužen naslov pokalnih prvakov«.

Za najboljšega igralca turnirja je bil izbran David Miklavčič, najboljši strelec je Matic Verdinek (oba Gorenje), najboljši med vratarji pa je bil Krkaš Aleksandar Tomić.

MRK Krka: Brajer, Tomić (12 obr.), L. Rašo 3 (1), Bevec, Didovič 1, Okleščen 4, Pršina 2, Irman 1, Jakše 2, Klemenčič, D. Rašo, Batagelj, Papež 3, Kukman 3 (1), Matko, Florjančič 1.
RK Gorenje Velenje: Logar, Vujović, Taletovič (11 obr.), Grobelnik, Haseljić 1, D. Tajnik 3 (1), Matanović 3, Miklavčič 2, Banfro, Drobež, Verdinek 7 (1), Grmšek, Šiško, M. Kavčič 6, A. Kavčič 2, Kete.
Sedemmetrovke: Krka 3 (2), Gorenje Velenje 3 (2).
Izključitve: Krka 4, Gorenje Velenje 4 minute.

Povzetek tekme za 3. mesto:

Rokometaši RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO so na zaključnem turnirju pokala Slovenije v Novem mestu na današnji tekmi za tretje mesto premagali RK Sviš Ivančna Gorica s 35:30 (16:14).

Najbolj uspešna slovenska rokometna zasedba iz Celja – v svojih vitrinah ima 22 naslovov državnih in 21 pokalnih zmagovalcev – se je v današnjem malem finalu slovenskega pokala znova malce poigravala s svojim ugledom, po izjemno bledi predstavi v prvem polčasu pa je v nadaljevanju le strla odpor simpatične ekipe iz Ivančne Gorice in osvojila končno tretje mesto. Celjski strateg Tomaž Ocvirk po izgubljeni še eni lovoriki v dolenjski prestolnici ni skrival razočaranja. »Očitno je ta dvorana za nas zakleta. Po prikazanem po včerajšnji tekmi si nismo zaslužili lovorike, ampak pred nami je še državno prvenstvo in narediti moramo vse, da te štiri tekme odigramo do konca, saj v državnem prvenstvu ni še nič odločeno. Potrebujemo še dve zmagi in naš namen v teh dneh je, da se dobro pripravimo na Maribor. Komu privoščim zmago v finalu? Mislim, da tista ekipa, ki bo imela več moči, bo zagotovo v prednosti. Saj pravim, naj zmaga rokomet, torej želim si tekme, ki bi bila izenačena do konca. Želim si, da igralci uživajo v tekmi in naj zmaga najboljši«. Z dobrimi vtisi pa dvorano Marof kljub porazu zapuščajo rokometaši Sviš-a, ki se bodo po koncu sezone morali posloviti iz tekmovanja v 1.SRL. Njihov vratar Domen Škorc, ki je tudi danes blestel v vratih, je po tekmi povedal: » Nismo pretirano razočarani, pri Celju se je poznala njihova daljša klop in izkušenost. Borili smo se po najboljših močeh in mislim, da smo prikazali dovolj všečno igro, tako da smo lahko z igro in pristopom zadovoljni«.

Končni vrstni red turnirja za pokal Slovenije: RK Gorenje Velenje, MRK KRKA, RK Celje Pivovarna Laško in RK Sviš Ivančna Gorica.

Lahko omenimo še, da je bil turnir, ki je potekal v organizaciji Moškega rokometnega kluba Krka izjemno obiskan, saj se je včeraj in danes na tribunah dvorane Marof zbralo ogromno število rokometnih navdušencev.

Other Articles

Mlajši dečki
Starejši dečki