Krka

Krkaši popustili v končnici, zmaga ostala v Dobovi

Drevi se je v dvorani v Dobovi odvijal 16. krog Lige NLB med gostitelji, ekipo MRD Dobova in MRK KRKA. Novomeščani so po bledi predstavi, predvsem v drugem delu igre, že drugič v letošnjem letu igrišče zapustili sklonjenih glav. Tekma se je končala v korist gostiteljev, bilo je 34:26 (14:14).

Čeprav so vse moči in priprave po bolečem porazu proti Loki na uvodni tekmi spomladanskega dela usmerili prav v današnjo tekmo, se varovancem trenerja Mirka Skoka ni izšlo po željah. Tekma je sicer v prvem delu potekala v izenačenem duhu, na obeh straneh je bilo nekaj napak, tekmeca pa sta na glavni odmor odšla poravnana pri 14:14. Drugi del srečanja se je Krka še uspela držati nad gladino, v 37. minuti so Novomeščani še poravnali izid na 18: 18, nato pa so v ospredje stopili domačini in zlahka izkoristili številne napake Krkašev. Da so prišli Dobovčani do občutne prednosti, pa sta pripomogla še njihova vratarja. Trener Krkašev Mirko Skoko  kljub napotkom ob minuti odmora od fantov ni dobil pričakovanega, v končnici pa je bil zaostanek prevelik, da bi se lahko nadejali kakšnega presenečenja po uspehu.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Alen Šibanc z 11, v gostujoči pa Jaka Jakše s petimi goli, za najboljšega igralca tekme je bil razglašen vratar Jure Blaževič. Dobovčani bodo v prihodnjem krogu gostovali v Celju, novomeška zasedba pa bo gostila trebanjski Trimo.

Izjave po tekmi:

Damjan Radanovič, trener MRD Dobova: » Mislim, da smo v prvem polčasu igrali zakrčeno, pod pritiskom. V drugem delu pa smo se tudi po zaslugi vratarjev, ki so opravili odlično delo, sprostili tudi v napadu in odigrali tako, kot znamo. Čestitam fantom za odlično predstavo!«

Jaka Avsec, igralec MRK KRKA: » Lahko rečem, da smo v prvem delu še držali stik s tekmecem, vmes malo padli v igri, a smo do polčasa nadoknadili zaostanek. V nadaljevanju smo še uspeli držati korak z gostitelji nekje do petinštiridesete minute, potem pa nam igra nikakor ni stekla. Nismo zadeli iz protinapadov, zgrešili veliko čistih priložnosti, na koncu pa popustili v obrambi, tako da je Dobova zasluženo zmagala«.

Statistika:

MRD Dobova: Leben, Blaževič, Bradeško, Markušić, Abramović, Dragan 3, Seferović 1, Jezernik 2, Kovačec 1, Košir 4, Mladkovič, Mlakar 4, Ferenčak, Šešić 5, Glaser, Sintič 3, Šibanc 11 (7).
MRK Krka: Brajer, Radović, Bevec 3, Je. Avsec 2, Majstorović, Ja. Avsec 1, Irman 2 (1), Jakše 5 (3), Plut 1, Klemenčič 2, Rašo, Batagelj 2, Lončar 4, Kukman 4 (2), Windischer, Matko.
Sedemmetrovke: Dobova 8 (7), Krka 9 (6).
Izključitve: Dobova 14, Krka 8 minut.
Rdeči karton: Šešić (59.).

Other Articles

Članska ekipaKlub
Članska ekipa
Krkaši prekratki za obe točki