Krka

Krkaši prek Izole do prvih točk v četrtfinalu

Uvod v sobotno praznično športno soboto so v dvorani Marof z drugim krogom v četrtfinalni skupini A  odprli kadeti, ki so gostili ekipo RD Butan Plini Izola. Po sila izenačenem dvoboju je na koncu zmaga ostala v Novem mestu. Tekma se je končala s 33:31 (16:17).

Varovanci trenerja Roberta Cvikla so tekmo odprli suvereno. Čeprav so jim gostje iz Izole ves čas dihali za ovratnik, so doberšen del prvega polčasa ohranjali prednost dveh zadetkov, a so tik pred odmorom naredili nekaj napak, kar so Izolani izkoristili, ujeli priključek ter povedli, Krkaši pa so ob polčasu zaostajali za zadetkek (16:17). V podobnem tempu je razplet tekme potekal tudi na začetku drugega dela, vse do izenačenja na 19:19. Krkaši so tempo igre še stopnjevali in gostom bližje kot na dva zadetka niso dovolili. V končnici so odigrali zbrano, zadržali prednost in povsem zasluženo zmagali s 33:31.

Urh Emeršič: »Prvo tekmo v četrtfinalu smo začeli zelo nezbrano. Čeprav smo se na Izolo pripravljali tako kot ponavadi na vsako težko tekmo, je bilo veliko lukenj v obrambi, nedogovarjanj in nekaj tehničnih napak v napadu, kar je se je pokazalo tudi pri rezultatu prvega polčasa. V nadaljevanju smo malenkost bolj stisnili v napadu in obrambi, vendar pa imamo še veliko dela, saj imamo visoke cilje, za katere bo potrebnega še veliko dela in garanja, predvsem pa zbranosti«.

Statistika: Muhič Mar., Muhiča Ma., Muhič R. 5, Zajc 4, Strmole, Kokalj 5, Emeršič 7, Urbas, Muhič L. 4, Vidmar 7, Tisovec, Jereb 1, Udovč.

Sicer poleg Krke in Izole v omenjeni skupini nastopata še ekipi ŠD Mokerc-KIG in RK Radovljica. Zaostala tekma 1. kroga med Krko in Mokercem bo odigrana v četrtek, 20. februarja ob 17.15 v dvorani Marof.

Other Articles

Starejši dečki
Članska ekipa