Krka

Rokometaši novomeške Krke so z današnjim porazom s 29:21 (12:13) proti ekipi RK Branik Maribor, zaključili redni del sezone, kjer so vknjižili devet zmag, remi in dvanajst porazov ter se pred nadaljevanjem prvenstva zasidrali v spodnjem delu prvenstvene lestvice. Novomeščani cilja, ki so si ga zadali poleti niso uspeli doseči in bodo ligaški del nadaljevali v ligi za obstanek.

Današnja tekma z »vijolicami« je bila za Krkaše zgolj formalnost. Tekmo so sicer farmacevti odprli dobro, prvi polčas je več ali manj minil v prevladi izbrancev trenerja Mirka Skoka, ki so na glavni odmor odšli s prednostjo enega zadetka ( 12:13). V drugem delu tekme so se znova začele pojavljate številne napake, med drugim so zapravili tri sedemmetrovke in zgrešili kar nekaj stoodstotnih priložnosti, kar pa so Mariborčani znali kaznovati. Igra Krkašem ni stekla, čeprav je trener Skoko poskušal s številnimi menjavami in spremembami v postavitvi obrambe zmesti razpoložene Štajerce, a mu namera ni uspela. V 47. minuti so vijoličasti vodili za dva zadetka (21:19), v nadaljevanju pa so v novomeški dvorani Marof povsem zagospodarili in si v 57. minuti tudi na račun izjemnega vratarja Marina Đurice priigrali najvišje vodstvo na tekmi (28:20).

Izjave po tekmi:

Mark Batagelj, MRK KRKA: ” Tekmo smo odprli dobro, potem pa zgrešili nekaj čistih strelov, ki so nam na koncu manjkali, da bi bili blizu Mariboru. Gostje so se v drugem delu razigrali in naredili prednost tudi po zaslugi njihovega odličnega vratarja Marina Đurice. Nadaljujemo tekmovanje v ligi za obstanek, čeprav bi si po prikazanem v rednem delu tekmovanja zaslužili igrati v ligi za prvaka”.

 Marin Đurica, RK Branik: ” Danes smo se za to zmago vsi enako trudili, jaz pa sem v vratih naredil dobro delo in sem ponosen na to. Veselim se že nadaljevanja sezone, kjer bomo imeli priložnost odigrati kar nekaj močnih tekem in upam na ugoden razplet”.

Pri Krki sta bila s po petimi zadetki najuspešnejša Grega Okleščen in Jernej Papež, v štajerski ekipi pa je sedem zadetkov dosegel Tadej Sok. Mariborska ekipa bo v končnici igrala v skupini za razvrstitev od 1. do 6. mesta, novomeška pa od 7. do 12. mesta.

Statistka:

MRK Krka: Brajer, Tomić, L. Rašo 2, Bevec, Didovič 2, Okleščen 5, Pršina 2, Irman, Jakše 3, Klemenčič, D. Rašo, Batagelj 2, Papež 5, Kukman, Matko, Florjančič.
RK Maribor Branik: Đurica, Simonič, Žabić 5, Planinšek, Puc, Celminš 4, Marušič, Sok 7, Jerenec 4, Velkavrh 1, Ranevski 3, Budja 1, Golik 4.
Sedemmetrovke: Krka 3 (0), Maribor Branik -.
Izključitve: Krka 6, Maribor Branik 6 minut.
Rdeči karton: /.