Krka

Krkaši so Celjanom zapretili v končnici, zmaga odšla v Celje

Uvodno tekmo 10. kroga v NLB ligi sta nocoj v dvorani Marof odigrali ekipi, ki sta se v dolenjski prestolnici srečali že v začetku septembra- domača zasedba MRK KRKA in RK Celje Pivovarna Laško. Takrat, še pod taktirko trenerja Branka Tamšeta,  je na superpokalni tekmi prestižno lovoriko v klubske vitrine pospravila četa domačega trenerja Mirka Skoka, tokrat pa so Celjani Krki pripravili revanšo. Srečanje se v dvorani Marof ni končalo po želji Novomeščanov, na koncu je bilo 28:30.

Krkaši so vodili le na začetku tekme z 1:0. Celjani so nato odgovorili s tremi zaporednimi goli, v deseti minuti je bilo 8:4. V 17. minuti so vodili tudi s petimi goli prednosti, na odmor pa odšli s prav takim zaostankom (17:12). Krkašem igra nikakor ni stekla, znova se je ponovil scenarij iz prejšnjih tekem- preveliko število tehničnih napak. Rokometaši Krke so sicer črne minute skušali obrniti v svojo korist, v 47. minuti so se približali le na gol zaostanka (22:23), a veselje ni bilo dolgotrajno. Izbranci Tomaža Ocvirka so v 51. minuti vodili s 26:22, razliko treh oziroma štirih golov pa v nadaljevanju brez težav zadržali, zdržali pa so tudi zaključni nalet Novomeščanov in tekmo srečno pripeljali h koncu.

Prvi strelec tekme je bil Krkaš Luka Florjančič s sedmimi zadetki, na drugi strani je William Accambray v dresu slovenskih prvakov vknjižil zadetek manj. Krka bo v naslednjem krogu v petek, 23. novembra, gostovala v Mariboru, Celje bo dan pozneje gostilo Dobovo.

Izjave po tekmi:

Jernej Papež, MRK KRKA : » Tekmo smo spet začeli slabo in to se nam ponavlja že nekaj zadnjih tekem. Ne gremo enostavno dovolj odločno v tekmo in ne vem, kaj je v naših glavah. Potem pa po petnajstih minutah začnemo igrati in mislim, da smo se potem Celju dobro upirali. Bi pa jim čestital za današnjo zmago«.

Tomaž Ocvirk, trener RK CPL: » Pričakovali smo težko tekmo, vedeli smo, da je Krka neugoden nasprotnik in d nam njihova igra nekako ne leži. Tekmo smo dobro odprli, prvi polčas smo igrali odlično, potem pa je znova prišlo do napak, ki se nam ponavljajo iz tekme v tekmo, se pravi pademo, ampak dve točki sta naši. To smo potrebovali in zdaj se bomo začeli pripravljati na nedeljsko tekmo proti Zagrebu«.

Statistika:

MRK Krka: L. Rašo 3, Bevec, Didovič 5, Okleščen 1, Pršina 3, Tomić, Irman 2, Jakše 4 (1), Klemenčič, D. Rašo, Batagelj, Papež 3, Kukman, Matko, Imperl, Florjančič 7 (4).
RK Celje Pivovarna Laško: Vujović 2, Jurečič 4, Malus, Kljun, Košec, Razgor 2, Ovniček 3, Šarac, Nenadić 2, Panjtar, Accambray 6 (4), Ferlin, Kodrin 5, Horžen 4, Anić 1, Bećiri 1.
Sedemmetrovke: Krka 6 (5), Celje Pivovarna Laško 4 (4).
Izključitve: Krka 2, Celje Pivovarna Laško 8 minut.
Rdeč karton: Bećiri (30.)-3×2.min.

Other Articles

Intervju
Starejši dečki