Krka

Krkaši so se kljub porazu dobro upirali vodilnim Ormožanom

Mladinska ekipa MRK KRKA je to popoldne gostovala na zahtevnem terenu pri ekipi RK Jeruzalem Ormož. Novomeščani so se v 8. krogu 1.mladinske lige favoriziranim domačinom, ki imajo v tej sezoni poln izkupiček točk in so poleg Celjanov še neporažena ekipa, športno priznali premoč. Tekma se je v dvorani Hardek končala z rezultatom 31:23 (19:10).

Krkaši so v Ormož odpotovali močno oslabljeni, zavoljo številnih poškodb so tudi tokrat manjkali nekateri igralci, ki pa so jih korektno zamenjali člani kadetske ekipe in prikazali zavidljivo raven rokometne igre. Čeprav so potek celotne tekme diktirali Ormožani, pa so se jim Krkaši dokaj dobro upirali in prednost dvanajstih zadetkov, ki je bila najvišja v začetku drugega polčasa, ob koncu z dobro igro v obrambi uspeli znižati. Najbolj strelsko razpoložena sta bila Urh Emeršič s sedmimi in Nace Zajc s šestimi zadetki. » Tekmo smo začeli nekoliko v krču. V obrambi in pri zaključkih v napadu je manjkala zbranost in Ormožani so že v prvem polčasu ušli na 10 golov prednosti. Med polčasom smo se zbrali in v preostanek srečanja vstopili veliko bolj sproščeno. Zdaj nas čaka kratek premor od treningov, potem pa upam, da ujamemo pravi ritem za preostale tekme”, je po tekmi povedal Zajc.

Statistika:

Rauh, Berk 1, Nosan, Škrinjar 4, Kokalj, Klobčar 2, Emeršič  7, Tisovec 3, Vidmar 2, Goleš, Zajc 6, Udovč, Jereb 1.

Kdaj se bodo tekme v 1. državni mladinski ligi nadaljevale zaradi ponovne uvedbe lockdown-a, še ni znano. Varovanci trenerja Sama Juga imajo še dve zaostali tekmi, trenutno pa se nahajajo na 8. mestu prvenstvene lestvice.

Other Articles

Članska ekipa
Članska ekipaKlub