Krka

Krkaši Trebanjcem zadali drugi poraz

Včeraj je vodilna ekipa kadetov MRK KRKA v 11. krogu gostovala pri RK Trimo v Trebnjem. Dolenjski derbi je povsem pripadel Novomeščanom, saj so srečanje zanesljivo dobili s 27:30 ( 11:16).

Varovanci trenerja Robija Cvikla so tekmo začeli agresivno in v takem duhu tudi diktirali tempo. Gostitelji so le stežka prihajali do strelov, v napadu pa niso bili dovolj zbrani, kar so izkoristili Krkaši, ki so na odmor »odnesli« pet zadetkov prednosti ( 11:16). Razpoloženi Novomeščani so tempo igre diktirali tudi v nadaljevanju srečanja, nekaj kratkih kriznih minut pa doživeli v zadnjih petih  minutah tekme, ko so se jim Trebanjci približali na tri gole zaostanka (26:29). Zbranost in želja po novi zmagi je Krkašem vlila dovolj samozavesti, da v ključnih trenutkih niso popustili, ampak so v kolektivnem duhu tekmo srečno pripeljali h koncu in ekipi Trima v letošnji sezoni zadali drugi poraz.

Statistika: Rajh, Rauh 9, Filipovič 3, Berk, Nosan 1, Muhič R.1, Rogelj, Knap, Kokalj, Emeršič 5, Luštek 2, Luzar 5, Gros, Vidmar 4, Tisovec.

Kadeti bodo naslednjo tekmo odigrali v Marofu, v goste prihaja ekipa RK Grča Kočevje.

Other Articles

Starejši dečki
Starejši dečki
SDB visoko porazili Posavce