Krka

Krkaši v končnici do remija

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so v gosteh pri ekipi RK Jeruzalem Ormož odigrali zaostalo tekmo 16. kroga v Ligi Nlb, tekma pa se po infarktni končnici končala brez zmagovalca, bilo je 26:26 (10:16).

 Krkaši se v Novo mesto vračajo s točko, čeprav bi si po prikazanem, sploh v prvi polovici tekme zaslužili obe. Izbranci trenerja Mirka Skoka so v izjemno gostem urniku tekem v sedmih dneh odigrali kar tri. Po Slovanu in Škofljici doma, so tokrat na težkem gostovanju v Ormožu remizirali ter v skupnem seštevku oddali zgolj točko, na ostalih dveh pa gladko zmagali. Novomeščani so z 22 točkami še vedno na 4. mestu, s točko manj pa jim na petem mestu za ovratnik dihajo Ormožani.

Izbranci trenerja Mirka Skoka so tekmo začeli odločno in po delnem izidu 0-5 je že vse kazalo, da domačini ne bodo kos razigranim krkašem, ki so si do odmora z dobro igro v obrambi in napadu priborili šest golov (10:16). Nadaljevanje srečanja ni potekalo po željah Dolenjcev, ki so v polni dvorani Hardek naredili preveč napak, da bi prednost iz prvega dela uspeli zadržati. Ormožani so v drugi polovici drugega polčasa začutili padec igre pri gostih in zaostanek hitro zmanjšali ter v 58. minuti tekmo pri izidu 25:25 postavili v izhodiščni položaj, infarktni zaključek srečanja pa nobeni od ekip ni ponudil zmagoslavja. Nad igro in končnim razpletom v Hardeku ni bil pretirano zadovoljen rokometaš  MRK KRKA Luka Muhič: » Tekmo smo začeli zelo suvereno, v obrambi smo naredili zelo malo napak in se na polčas odpravili s šestimi goli prednosti. V nadaljevanju pa smo naredili preveč tehničnih napak. Igra v obrambi je bila slabša, na koncu pa je bilo to dovolj le za točko.«

Pri Ormožanih je bil z osmimi goli najučinkovitejši Tadej Sok, pri Krki pa je bil strelsko najbolj razpoložen Marko Majstorović, vknjižil je 7 zadetkov.

Krkaše že v soboto čaka nova težka preizkušnja, ko bodo gostovali pri vodilni ekipi RK Trimo Trebnje.

RK Jeruzalem Ormož: Jeruzalem Ormož: Ranfl, Balent, Munda 5, Sok 8 (3), Vincek, Žuran, G. Hebar 3, M. Hebar, Šulek, Blagotinšek 1, Pungartnik 5, Krabonja, Kolmančič 1, Jerenec 3, Zemljič.
MRK Krka: Rauh, Brajer, Bradeško, Majstorović 7 (3), Muhič, L. Rašo, Vukić 3, Stanojević 2, D. Rašo 3, Zajc, Nikolić 4, Lavrič, Kukman 1, Matko 2, Horvat 4, Blaževič.
Sedemmetrovke: Jeruzalem Ormož 5 (3), Krka 5 (3).
Izključitve: Jeruzalem Ormož 10, Krka 10 minut.
Rdeči karton: /.

Other Articles

Mladinska ekipa
Mladinci do visoke zmage
Članska ekipa