Krka

Krkaši v končnici popustili in dvorano zapustili sklonjenih glav

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so drevi v domači dvorani Marof odigrali deveto prvenstveno tekmo v ligi NLB, kjer so gostili neugodno ekipo MRD Dobova. Novomeščani so tokrat parket zapustili razočarani, saj so srečanje izgubili s 33:40 (21:22) in vknjižili šesti poraz v sezoni.

Liga NLB, 9. krog- MRK KRKA – MRD Dobova

Trener domačih, Roman Zarabec, s predstavo svojih varovancev po tekmi ni bil zadovoljen, saj nikakor ne najdejo tiste prave forme in napredka za dvig samozavesti. V prvem delu igre, ko sta bili ekipi še enakovredni in je tekma več ali manj potekala v izenačenem duhu, ob polčasu pa so imeli Krkaši le zadetek zaostanka ( 21:22), so v drugem polčasu prikazali povprečno predstavo. Zarabec je svojim varovancem očital predvsem slabo igro v obrambi, kar so Dobovčani dodobra izkoristili in v 42. minuti povsem prevzeli vajeti igre v svoje roke in prvič na tekmi povedli za tri zadetke ( 29:26), nato pa v 47. minuti povedli z 31:26. Te razlike Novomeščani kljub trudu niso več znali nadoknaditi, Dobova pa si je do 55. minute priigrala devet golov zaloge, ki so ji omogočali malce bolj miren zaključek tekme, na kateri je s sedemnajstimi zadetki blestel Marko Sintič, v domači izbrani vrsti pa je Jaka Jakše zbral štiri gole.

Izjave po tekmi:

Roman Zarabec, trener Krke: » Iskreno čestitam Dobovi za zmago. Resnično so prikazali pravo rokometno znanje, nekateri igralci, ki jih spremljam, so izredno napredovali in name pustili velik vtis. Pri nas smo v obrambi odigrali zelo slabo. To je tisti segment igre, na katerega smo polagali največ, ampak je prav obramba danes povsem odpovedala. Enostavno nismo bili konkurenčni in zreli, da bi danes to tekmo zmagali«.

Benjamin Teraš, trener Dobove: » Z zmago sem zadovoljen, s predstavo pa v prvem polčasu nisem bil, saj vse preveč želimo igrati le v napadu, premalo pa v obrambi. V nadaljevanju smo spremenili obrambo, s tem pa dobili v igro malo več agresivnosti, kar se nam je obrestovalo. Tekmo smo z agresivno obrambo obrnili nam v prid in zasluženo dobili. Od fantov pričakujem predvsem napredek v obrambi, ker brez tega ne bomo mogli na lestvici ostati tukaj, kjer smo sedaj«.

Marko Sintič: » To je bila za nas še ena lepa tekma, igrali smo s celotno ekipo dobro. V prvem delu smo obe ekipi slabše odigrali v obrambi, v drugem delu pa smo mi odigrali bolje, povedli za nekaj zadetkov in tekmo na koncu rutinirano pripeljali h koncu«.

 

Statistika:

MRK Krka: Bevec 1, Avsec 3 (2), Pršina 3, Hvastija 3, Irman 3, Jakše 4, Gorela 2, Plut, Klemenčič, Rašo 1, Batagelj, Kukman 3 (1), Matko 1, Kete 9 (1), trener: Roman Zarabec
MRD Dobova: Budalić, Bradeško 1, Dular 2, Gerjovič, Markušić 6, Leben, Jezernik 4, Ferenčak, Humek, Mladkovič, Lončar 5, Krnc, Kozolić, Kunst 2, Florjančič 3, Sintič 17 (2), trener: Benjamin Teraš

Sedemmetrovke: Krka 8 (4), Dobova 2 (2).
Izključitve: Krka 12, Dobova 8 minut.

Krko v naslednjem krogu čez teden dni čaka obračun z Urbanscape Loko.

Other Articles

Članska ekipa
Gorela: Gremo na zmago!
Kadetska ekipa
Kadeti nadigrali Grosupeljčane