Krka

Krkaši zadnjo tekmo v letu opravili z odliko

Včeraj so rokometaši Krke sklenili jesenski del tekmovanja v Ligi NLB. V 13. krogu so gostili zasedbo iz RD Koper in se od zvestih navijačev poslovili v zmagovitem slogu. Varovanci trenerja Mirka Skoka so tekmeca premagali s 32:25 (15:9).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Novomeščani so v tekmo vstopili zbrano, skoncentrirano in odločno ter bili praktično celo tekmo v prednosti. Primorci so krkašem le na trenutke povzročali preglavice, a so se morali na koncu tudi po zaslugi vratarja Jureta Blaževiča, ki je bil na koncu tudi igralec tekme, sprijazniti s sedmim porazom, po katerem ostajajo na osmem mestu. Novomeščani so namreč po polovici prvega polčasa vodili z 8:4, potem ko je zadel Jernej Avsec in goste prisilil k prvi minuti odmora. Ta pa ni posebej zalegla, saj je prednost Krke še narasla, tudi na šest golov, kolikor je znašala tudi ob polčasu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V uvodu drugega polčasa so Novomeščani pobegnili tudi za devet golov, kar pa jih je malce preveč sprostilo, saj so se Koprčani v 50. minuti približali na ulovljive tri zadetke razlike, a se je Krka hitro zbrala in tekmeca ni spustila bližje.

Vratar Jure Blaževič je zbral kar 21 obramb, pri domačih pa je bil najboljši strelec tudi Marko Nikolić z 10 goli, osem jih je dal še Veljko Stanojević. Pri gostih je osemkrat zadel Andraž Makuc.

Rokometaši Krke tako po sedmi zmagi v sezoni ostajajo na odličnem četrtem mestu na prvenstveni lestvici.

Izjave po tekmi:

Jure Blaževič, vratar MRK KRKA. » Moram priznati, da je bila z naše strani tekma odlična, predvsem pa hvala fantom za pomoč v obrambi, saj je le tako lažje branit. Mislim, da smo letos, torej v tem delu prvenstva dosegli zastavljene cilje in verjamem, da bomo v istem tempu nadaljevali.«

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andraž Kete, igralec RD Koper: » Krka je bila predvsem po zaslugi njihovega vratarja boljši nasprotnik, saj je imel Blaževič neverjetno število obramb. Zaradi tega se je že v prvem polčasu naredila razlika, ki smo jo v drugem delu skušali zmanjšati, a smo naredili preveč napak in Krka je relativno varno zaključila tekmo.«

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rokometaše zdaj čaka premor, uvodno tekmo spomladanskega dela bodo odigrali v začetku februarja prihodnje leto v Škofji Loki.

Statistika: MRK Krka: Rauh, Blaževič, Bradeško, Avsec 3, Majstorović, Muhič, Rašo 3, Vukić, Stanojević 8, Rašo, Zajc, Nikolić 10 (1), Lavrič, Kukman 2, Matko 2, Horvat 4.
RD Koper: Jelovčan, Đurica, Morato, Poklar 2 (1), Konjevič 1, Bekrić 1, Moljk, Beganović, Muminović 4, Zugan 3, Sanabor, Makuc 8 (1), Kete 2, Breznikar, Bratkovič 4.
Sedemmetrovke: Krka 1 (1), Koper 4 (2).
Izključitve: Krka 4, Koper 8 minut.
Rdeči karton: /.

Other Articles

Mlajši dečki
Kadetska ekipaMlajši dečkiStarejši dečkiTurnir