Krka

Krkaši že dobljeno tekmo zapravili v sami končnici

Mladinska ekipa MRK KRKA je to popoldne gostovala na Koroškem in v 10. krogu v 1. mladinski ligi iztržila remi. Tekma med gostitelji RK Slovenj Gradec 2011 in MRK KRKA se je končala z rezultatom 31:31 (11:18).

Krkaši, ki so na Koroško prišli v vlogi favorita, so tekmo začeli sproščeno in prvi polčas odigrali korektno, polčas pa zaključili s sedmimi zadetki prednosti, kar je bilo dovolj za mirno nadaljevanje tekme. A temu v drugem delu ni bilo tako. Varovanci trenerja Timona Orliča so potem, ko so v 37. minuti že imeli zmago praktično v svojih rokah, saj so vodili za devet zadetkov (15:24), povsem popustili, naredili nekaj napak, Korošci pa so nervozo Novomeščanov kaznovali in v sami končnici srečanja izenačili na 31:31. Tekma, ki jo bodo morali Krkaši čim prej pozabiti, se je končala z delitvijo točk.

»V tekmo smo vstopili odločno in vse niti smo držali v svojim rokah od samega začetka. Igra je stekla, v obrambi smo sodelovali, v napadu pa smo brez težav prihajali do zadetkov. Tudi drugi polčas smo začeli odlično in povedli z večjo razliko. Proti koncu sem želel spočiti nekatere nosilce igre in dati priložnost ostalim, ki pa jim je zmanjkalo odločnosti, samozavesti in izkušenj, ki si jih nabirajo na takšnih tekmah. Želim si, da vsi fantje napredujejo in rastejo. Zaupam in verjamem v vsakega od teh fantov in vem, da bodo v prihodnosti pokazali več kot danes, saj so tega sposobni«, je potek današnje tekme, ki ima grenak priokus, opisal trener Timon Orlič.

Statistika: Rauh, Majstorovič 3, Luzar 6, Nosan, Hvastija 3, Srebrnjak 1, Klemenčič 3, Rajh 1, Klobčar 2, Kukman 4, Windischer 5, Luštek 1, Jakše 2, Filipovič, Menger.

Mladinska ekipa ima po do sedaj odigranih tekmah ( tekma manj) na računu 8 točk- 3 zmage, 2 remija in 4 poraze. V naslednjem krogu Krkaši doma gostijo ekipo RK Jeruzalem Ormož.

Other Articles

Članska ekipa
Starejši dečki