Krka

Luka Udovč in trener Iztok Adamčič prejela nagrade glavne pokroviteljice MRK KRKA

V podjetju Krka, ki je generalna pokroviteljica našega kluba so tudi letos, v sklopu 15. srečanaja Krkinih sponzorirancev, izbrali tri izjemne mlade posameznike, uspešne na športnem in kulturnem področju in jim podelili priznanje Krkin talent leta 2020. Za izjemno talentiranega mladega športnika je komisija izbrala ter prepoznala potencial tudi v MRK KRKA. Za uspešno športno udejstvovanje je bil med drugimi za Krkinega telenta 2020 izbran Luka Udovč, med prejemniki Krkinih zahval pa je tudi trener starejših dečkov Iztok Adamčič. “Lepo je, ko se spomniš na prehojeno pot od začetka delovanja kluba do danes in da ta pot ni bila neopažena tudi s strani našega generalnega sponzorja, ki nam jo je omogočil. Upam, da se bo naše delo in sodelovanje še nadaljevalo in razvijalo,” je povedal Adamčič.

Naj talent leta 2020 – Luka Udovč že sedmo leto trenira v Moškem rokometnem klubu Krka. Z ekipo je trikrat osvojili naslov državnega podprvaka. Že v osnovni šoli je z ekipo kot kapetan in najboljši strelec prvenstva dve leti zapored osvojil naslov občinskega prvaka in ekipo popeljal na državna tekmovanja. Uspešen je bil tudi v atletiki, kjer se je tri leta zapored vsakič uvrstil na državno tekmovanje. Tudi v  srednji šoli je z rokometno ekipo Gimnazije Novo mesto osvojil naslov občinskih prvakov. Na državni ravni je član reprezentance starejših kadetov. Vesten in uspešen pa ni le pri športu. Obiskuje športni oddelek Gimnazije Novo mesto, kjer kljub mnogim obveznostim ne izostaja od pouka in ima odlične ocene. Je vsestranski talent, saj preizkuša tudi svojo pisateljsko žilico, končal je tudi Nižjo glasbeno šolo Marjana Kozine, dejaven pa je tudi kot prostovoljec Gimnazije Novo mesto in Rdečega križa. Luka je vsestranski talent in o sebi pravi: «Najbolj uživam v druženju s soigralci in v igri rokometa. Rokomet me je tudi veliko naučil za življenje. Pridobil sem samodisciplino, znanje pa tudi dobre življenjske vrednote. Se pa ob njem ukvarjam tudi z glasbo, pisanjem knjig in prostovoljstvom. Rad se izpopolnjujem na vseh možnih ravneh.«

V klubu smo na oba nagrajenca izredno ponosni in verjamemo, da bomo z uspešnim delom nadaljevali tudi v bodoče.

Sicer pa Krkino ime nosi 17 športnih in kulturnih klubov in društev, še v 7 klubih in društvih pa je Krka glavna pokroviteljica.

Other Articles

Članska ekipaKlub
Mladinska ekipaReprezentanca