Krka

Mladinci domov prinesli srebrne medalje

Mladinska ekipa MRK KRKA je ta konec tedna gostovala na 3. Mednarodnem rokometnem turnirju na Madžarskem in po dveh zmagah in porazom v močni konkurenci osvojila končno 2. mesto.

Obdobje pred začetkom domačega prvenstva v rokometnem klubu Krka vsako leto namenjamo tudi udeležbi na različnih turnirjih izven meja Slovenije. Tako je bilo tudi tokrat, ko so se varovanci trenerja Sama Juga v soboto podali na Madžarsko, v mestece blizu Balatona in že isti dan odigrali dve tekmi. Prvi nasprotnik krkašev je bil sloviti Telekom Veszprem, ki je bil z rezultatom 32 :18 boljši od Krke. Na drugi tekmi pa je bila mladinska ekipa Krke boljša od še ene madžarske zasedbe, Balatonfüred ( 39:23).

Včeraj pa so z odlično predstavo proti domačinom, moštvu NEKA, ki so jo premagali z rezultatom 28:27 osvojili končno 2. mesto na omenjenem turnirju.

»Te tri tekme sicer niso nek pokazatelj naše pripravljenosti pred začetkom lige, ki se začne konec tega meseca, saj ekipa ni bila popolna. Lahko pa rečem, da so fantje pokazali pravi pristop in glede na prikazano vemo, da smo na pravi poti. Tovrstni turnirji so za ekipo dobrodošli, saj na ta način lahko vidimo in spoznavamo, kako se rokomet igra tudi izven naših meja, hkrati pa je to za ekipo lepa izkušnja«, je o dogajanju na dvodnevnem turnirju povedal mladinski trener Samo Jug.

Rezultati tekem Neka kupa 2017:

MRK KRKA : Telekom Veszprem 18:30
Balatonfüred : MRK KRKA 23:39
NEKA: MRK KRKA 27:28

Najboljši strelec pri Krki je bil Dino Rašo, najboljši igralec na tekmah pa Tilen Kukman.

Kot je že povedal trener Jug, se mladinska liga začne 24. septembra, ko Novomeščani v 1. krogu 1. mladinske lige odhajajo na gostovanje v Izolo.

Other Articles

Mlajši dečkiStarejši dečkiTurnir
Članska ekipa