Krka

Mladinci doživeli prvi poraz

Mladinska ekipa MRK KRKA je v dvorani Marof odigrala prvo domačo tekmo v tej sezoni, kjer je v 2. krogu 1. mladinske lige gostila vodilno ekipo RD LL Grosist Slovan. Varovanci trenerja Sama Juga so tokrat ostali praznih rok, srečanje so zasluženo dobili rokometaši iz Kodeljevega, rezultat tekme je bil 25:33 (10:15).

Ljubljančani so v dolenjsko prestolnico prišli v vlogi favorita in po 60. minutah iz dvorane Marof odšli s polnim izplenom dveh točk. Okrnjena zasedba Novomeščanov se je v prvem delu še uspela kosati s Slovanom, po mnenju trenerja Juga pa so fantje hitro popustili v obrambi, v napadu pa naredili preveč napak, da bi bili lahko enakovreden nasprotnik. Nekaj svetlih trenutkov so krkaši imeli sicer v začetku drugega polčasa, a so bili ti prebliski zgolj kratkega roka. Gostje so izkoriščali napake Dolenjcev in zlahka prihajali do lahkih strelov in se na koncu zasluženo veselili druge zaporedne zmage. Poleg poškodovanih Pluta, Batagelja in Kukmana, se je med tednom znova poškodoval še vratar Kovačič, v prvem polčasu današnje tekme pa je igro moral zapustiti še Vid Bačar, ki si je lažje zvil gleženj. Upamo in si želimo, da bi se vrsta poškodovanih čim prej zmanjšala in bi fantje lahko kmalu priskočili na pomoč ostalim fantom.

Je pa na današnji tekmi prve zadetke v svojo statistiko vpisal Matej Menger, ki se je iz košarkarskih vrst ekipi mladincev sicer priključil pred začetkom letošnje sezone. Čestitke !

Za Krko so igrali: Pavlin, Malenšek 3, Novak, Bačar, Matko 6, Udovč 1, Šmuc, Kastelic, Klemenčič 3, Rašo 4, Windischer 5, Hvastija 1, Menger 2.

Poraz bodo morali krkaši hitro pozabiti in se pripraviti na novega, zahtevnega nasprotnika- ekipo RK Krško, ki bo danes teden v Krškem.

Other Articles

Članska ekipa
Kadetska ekipa