Krka

V nedeljo se bodo v dvorani Marof predstavili mladinci, ki se v tekmovalni ritem vračajo po dolgem, skoraj polletnem premoru. Zadnjo tekmo so varovanci trenerja Sama Juga namreč odigrali v začetku oktobra lani, ko so slavili nad ekipo iz Slovenj Gradca, tokrat pa se bosta srečali petouvrščeni Krkaši in četrtouvrščena ekipa ŠD Mokerc- Kig.

»Moram reči, da je bilo to kar težko obdobje za vse nas, saj smo večji del prisilnega počitka zaradi epidemije trenirali le na daljavo, se pravi popolnoma brez kontakta in s tem vsaj delno vzdrževali fizično pripravljenost. V tem kratkem obdobju, ko nam je zopet dovoljeno trenirati v dvorani, smo večino časa posvetili tako tehniki kot taktiki rokometne igre. Fantje so pred nadaljevanjem sezone še bolj motivirani ter željni tekem, zato mislim, da že komaj čakajo, da se prvenstvo začne. Sicer pa bo že nedeljska tekma nek pokazatelj, v kakšnem stanju je ekipa, saj zaradi tako dolgega premora med sezono ni moč napovedati realne slike. Edina težava, ki jo imamo je trenutno ta, da smo ostali brez treh pomembnih igralcev, ki so zaradi težje poškodbe predčasno zaključili s sezono«, pojasnjuje trener Samo Jug, ki je med premorom s fanti treniral na daljavo, po povratku v dvorano pa so se fantje še bolj povezali in opravili treninge na zavidljivem nivoju.

»Po dolgem času se zelo veselim tekme, in pričakujem napet dvoboj. Mislim, da smo dobro pripravljeni, saj smo trdo trenirali kljub COVID razmeram. Žal imamo tri poškodovane igralce, zato bomo morali igrati še bolj borbeno in zbrano«, pa pravi Sebastjan Vidmar, ki igra na položaju levega krila.

Sicer pa je mladinska ekipa MRK KRKA do sedaj odigrala štiri tekme- na dveh so zabeležili zmago, poleg tega pa imajo ob skupno petih točkah še poraz in remi.

Glede na tekmovalni premor zaradi epidemije novega koronavirusa se bo v 1. mladinski državni ligi posledično spremenil tudi način tekmovanja. Kako bo RZS izpeljala mladinsko ligo, pa pojasnjuje predsednik Združenja rokometnih klubov tekmovanja mladih Gregor Šuštaršič: “Na virtualnem posvetu klubov, ki smo ga imeli v mesecu februarju, smo določili način tekmovanja v 1. mladinski ligi in odločili, da se bo tekmovanje za moško 1. mladinsko ligo nadaljevalo v tretjem vikendu v marcu. Klubi smo se na predlog predsedstva ZRKTM dogovorili, da bomo odigrali polovico rednega dela tekmovanja plus ena tekma, kar po pravilih zadostuje, da se določi državnega prvaka ter tudi določitev klubov prejemnikov OKS kategorizacije”. 

Tekma med MRK KRKA in ŠD Mokerc- Kig bo v nedeljo, 21. marca, ob 16. uri, tudi s prenosom na FB strani MRK KRKA.