Krka

Mladinci po velikem preobratu v Trebnjem do novih točk

Sinoči se je v telovadnici OŠ Trebnje odvijal derbi 18. kroga v 1. mladinski ligi, kjer so rokometaši Krke gostovali pri ekipi RK Trimo Trebnje. Varovanci trenerja Sama Juga so v drugem delu srečanja uspeli premagati in si na račun vpisali obe točki. Izjemno napeta tekma se je končala z rezultatom 28:30 (15:14).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krkaši so v tekmo vstopili slabo. Po uvodnem vodstvu gostiteljev ter zaostanku Krke s 7:2 in 8:3, je z minuto odmora reagiral trener Samo Jug in v ekipo vnesel dodatno mero motivacije, kar se je izkazalo za pravo potezo. Novomeščani so zaigrali bolje, ter zaostanek kmalu več kot prepolovili. Na odmor so odšli z golom zaostanka, bilo je 15:14. Izjemno čvrsta igra v obrambi je v drugem delu prinesla velik preobrat, saj so Krkaši po zadetku Naceta Zajca v 36. minuti prišli v vodstvo, z granitno obrambo in hitrimi protinapadi pa odbili vse možnosti, da bi se gostitelji vrnili v igro. V 50. minuti je imela Krka že pet golov prednosti (22:27), do konca izjemno zanimivega dolenjskega derbija pa so gostje zaostanek zmanjšali, a ne dovolj, da bi pokvarili veselja Krkašem, ki so na koncu odnesli obe točki. Končni rezultat srečanja je bil 28:30.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Statistika: Rauh, Muhič Mart., Berk 2, Muhič L.1, Škrinjar 7, Ščuka 2, Derganc 1, Zajc 9, Strmole 2, Emeršič 6, Jereb, Pavlin.

Pred mladinci so še štiri tekme; po vikendu premora bodo v naslednjem krogu doma gostili ekipo iz Izole, nato sledi gostovanje v Celju, v predzadnjem krogu jih doma čaka trenutno vodilna ekipa Škofljice, sezono pa bodo sklenili z gostovanjem v Velenju.

Other Articles

Starejši dečki
Članska ekipa