Krka

Mladinci suvereno do prvih točk v sezoni

Ekipa mladincev je pozno popoldne odigrala uvodno tekmo v 1. državni mladinski ligi. Že v 1.krogu so gostovali na vročem terenu pri lani tretje uvrščeni ekipi RK Trimo Trebnje, dolenjski derbi pa se je končal  s 17:24  (6:11).

Krkaši so tekmo odprli odlično in čeprav je bilo na obeh straneh čutiti nekaj nervoze, so Novomeščani hitro povedli in z njihovo značilno borbeno igro v obrambi domačinom preprečili, da bi prišli do lahkih zadetkov. V 19. minuti prvega dela so po zadetku Mengerja že vodili s +6 ( 2:8) in hiter tempo igre Trebanjcem vsiljevali vse do konca prvega polčasa, ki se je končal z  rezultatom 6:11.

Tudi v nadaljevanju tekme Krkaši niso popuščali in prednost iz prvega dela še povečali, gostitelje pa uspešno držali na varni razdalji sedmih, osmih zadetkov. Trebanjci so sicer poskušali zaustaviti nalet razpoloženih Novomeščanov, a v nameri niso bili uspešni. Do prepričljive in zaslužene zmage, s tem pa prvih točk v novi sezoni 2018/19 so tako prišli Krkaši, ki so gostitelje premagali za sedem golov, ob koncu je bilo 17:24.

Trener Samo Jug je imel danes sicer na voljo štirinajst igralcev, od tega dva vratarja iz vrst kadetov, saj se je na zadnji članski tekmi v Velenju poškodoval Uroš Pavlin, že po lanski sezoni pa je rokometno pot sklenil vratar Žan Kovačič. V ekipo pa se je po skoraj letu in pol premora vrnil Mark Batagelj, ki je po dolgotrajni rehabilitaciji rame tokrat znova okusil slast rokometne igre.

Statistika:

Nosan 1, Rauh, Kukman 5, Avsec, Majstorovič 4, Novak, Jakše 1, Bačar, Matko 4, Jaklič, Klemenčič 1, Batagelj 1, Srebrnjak, Windischer 4, Menger 3.

Naslednjo tekmo bodo mladinci odigrali doma, v goste pa prihaja ekipa RD Urbanscape Loka.

Other Articles

Mladinska ekipa
Članska ekipa
Bliža se dolenjski derbi