Krka

V novomeški dvorani Marof je mladinska ekipa MRK KRKA odigrala zaostalo tekmo 13. kroga. V goste je prišla ekipa Rokometnega kluba Krško, ki pa je s sedemnajstimi porazi še naprej prikovana na zadnje mesto v 1. državni mladinski ligi. Novomeščani so Krčane gladko premagali in si na račun vpisali 16 točko. Tekma se je končala s 37:27 ( 16:13).

Krkaši so današnjo zmago še kako potrebovali in si po zadnjih dveh porazih proti Celju in Krimu olajšali nadaljevanje prvenstva. Srečanje z ekipo iz Posavja so začeli dobro in hitro prešli v vodstvo, vendar pa so zaostanek Krčani prepolovili tik pred iztekom polčasa, ki se je sicer zaključil s prednostjo treh zadetkov v domačo korist. V drugem polčasu so krkaši zaigrali še za odtenek bolje in z granitno obrambo prednost iz napada v napad povečevali, ob koncu je razlikaznašala deset zadetkov. Končni izid tekme je bil 37:27.

Za Krko so igrali: Kovačič, Kukman 4, Novak 3, Bačar, Matko 7, Udovč 4, Šmuc 1, Klemenčič 7, Rašo 4, Windischer 4, Hvastija, Menger 3.

Do konca ligaškega tekmovanja bodo mladinci odigrali še tri tekme- v naslednjem krogu bodo doma gostili Ormožane, predzadnji krog v dvorano Marof prihaja ekipa Gorenja iz Velenja, sezono pa bodo sklenili na gostovanju v Trebnjem.