Krka

Mladinci tekmovalni vikend zaključili z zmago

Mladinska ekipa je v dvorani OŠ Stopiče odigrala zaostalo tekmo 19. kroga v 1. mladinski ligi. Novomeščani so gostili ekipo MRK Ljubljana in si po zaslugi odlične igre na račun vpisali nov par točk. Tekma se je končala z rezultatom 39:32 (19:18).

Tekmo je do prve polovice prvega polčasa začinila nervozna igra na obeh straneh, kjer pa so bili v rahli prednosti gostje iz prestolnice, ki so do 15. minute vodili za največ dvema zadetkoma. Po minuti odmora na zahtevo trenerja Sama Juga pa so se fantje zbrali, izboljšali igro v obrambi in zaostanek izničili, ter si hitro priigrali štiri gole prednosti (13:9). V zaključku prvega dela so sicer zgrešili še nekaj stoodstotnih strelov in na polčas odnesli minimalno prednost enega gola. V nadaljevanju pa so Krkaši prevzeli pobudo in izkoristili prednost domačega terena. Igra je slonela na razigranih Luki Mihiču, Nacetu Zajcu ter Urhu Emeršiču, ki so nasprotniku povzročali nemalo preglavic. Krkaši so si v končnici zagotovili dovolj veliko prednost za miren zaključek tekme in ob koncu slavili z sedmimi goli prednosti.

Statistika: Rauh, Muhič Ma, Muhič Mat., Muhič L.11 (2), Berk 2, Škrinjar 5, Zajc 5, Strmole 3, Kokalj 1, Emeršič 11 (4), Urbas, Vidmar, Tisovec, Jereb 1.

Mladinska ekipa ima pred sabo še tri zaostale tekme ( Dobova, Koper in Škofljica), sicer pa bo redni krog odigrala v nedeljo, 27. marca 2022, v gosteh na Igu.

Other Articles

Nekategorizirano
Članska ekipa