Krka

Sinoči se je v dvorani OŠ Dobova odigrala zaostala tekma 16. kroga v 1. državni mladinski ligi. Krkaši so gostovali pri ekipi RK Dobova, kjer pa so srečanje tesno izgubili, bilo je 28:27 (15:13).

Novomeščani so sicer odigrali dobro in se fizično močnejšemu nasprotniku dobro upirali. Nekaj nihanj v igri so imeli ob sicer ugodnem in izenačenem rezultatu proti koncu prvega dela. V 26. Minuti je gostitelj ob izzidu 12:12 izkoristil napake Krke in s tremi zaporednimi zadetki uspel pobegniti, polčas so Novomeščani zaključili z dvema zadetkoma zaostanka (15:13). Potem ko se je v 10. minuti prvega dela poškodoval Luka Muhič in je preostanek tekme spremljal s klopi, je manjšo poškodbo kolena  staknil še Leon Škrinjar, oslablejana krkina ekipa pa je kljub temu v drugem delu prikazala odlično igro. Na krilih Naceta Zajca, ki je bil z dvanajstimi goli tudi najboljši igralec tekme, se krkaši ob zaostanku petih golov (19:14) niso predali. Do konca so odigrali borbeno, v sami končnici pa jim je za preobrat zmanjkalo nekaj športne sreče.

Statistika: Nahtigal, Nosan, Muhič Mar., Muhič 2, Berk 2, Škrinjar 3, Zajc 12 (6), Strmole 3, Kokalj, Emeršič 2, Tisovec 2, Jereb 1,

V ponedeljek se ekipa mladincev odpravlja na novo gostovanje k ekipi ŠD Mokerc- Kig.