Krka

Mladinci ugnali močno zasedbo Dobove

V novomeški dvorani Marof je bila popoldne odigrana tretja tekma v 1. državni mladinski ligi. Rokometaši Krke so gostili neugodno ekipo RK Dobova in izjemno izenačeno tekmo na koncu dobili s 31:27 (16:15).

Čeprav so uvodne minute izjemno atraktivne tekme pripadle gostom, ki so do 20. minute prvega polčasa vodili za dva ali tri zadetke (5:8), pa so varovanci trenerja Sama Juga uspeli z izjemno borbeno igro zaostanek kmalu izničiti. Z izjemno predstavo so Novomeščani do polčasa ohranjali minimalno prednost in na glavni odmor odšli pri izidu 16:15. Dobra igra v obrambi je Krkaše krasila tudi v nadaljevanju srečanja, saj so vodstvo ohranjali vse do 42.minute, po dveh zaporednih izključitvah pa so Dobovčani znova ujeli priključek in povedli z 21:22. Po minuti odmora domače klopi so Krkaši znova prevzeli vajeti v svoje roke in vse do konca napete končnice ohranjali prednost pred tekmeci. Na koncu so se povsem zasluženih prvih točk veselili Novomeščani, ki so ekipo Dobove premagali z rezultatom 31:27.

Izjava po tekmi:

Urh Emeršič, srednji zunanji/ MRK KRKA:

Žal pa tudi na tej tekmi ni šlo brez poškodb. Po dobrem letu in pol premora zaradi hujše poškodbe desnega kolena, se je po današnjem povratku na parket znova poškodoval Vid Rajh, ki je začutil močno bolečino, tokrat v predelu levega kolena. Za kakšno poškodbo gre, bodo pokazale nadaljnje preiskave.

Statistika:

Rauh 1, Vukić 6, Nosan, Rataj, Rajh 3, Škrinajr 3, Zajc 2, Strmole, Kokalj, Emeršič 9, Pirh 1, Vidmar 1, Jereb 5.

V 4. krogu bodo mladinci gostovali pri aktualnih državnih prvakih, ekipi RK Celje Pivovarna Laško.

Other Articles

Članska ekipa
Kadetska ekipa