Krka

Mladinci visoko premagali Ormožane

Mladinska ekipa MRK KRKA je 20. krogu v 1. državni mladinski ligi v dvorani v Stopičah gostila ekipo RK Jeruzalem Ormož in zanesljivo prišla do obeh točk. Tekma se je končala z rezultatom 35:18 ( 13:10).

Lepo število gledalcev si je v stopiški dvorani ogledalo dvoboj ekip, kjer pa so, predvsem v drugem delu igre blesteli varovanci trenerja Sama Juga. V prvem polčasu so Novomeščani igrali bolj zadržano, kljub temu pa prednosti zavoljo strpne in podjetne igre niso izpustili, na velik odmor so odnesli tri zadetke prednosti ( 13:10). Borbena igra je krkaše krasila v drugem delu, ko so tempo igre le še stopnjevali, z granitno obrambo pa preprečili nalet gostov, ki so že ob začetku drugega dela začutili, da Novomeščanom ne bodo kos. Domačini so tokrat naredili manj napak, kar se je poznalo tudi na rezultatu, igro pa so razvijali do zadnje minute sodnikovega žvižga. Ormožane so namreč premagali s sedemnajstimi zadetki prednosti, bilo je 35:18. Veseli pa tudi podatek, da so se v listo strelcev vpisali vsi rokometaši Krke, med njimi je dva zadetka dosegel tudi vratar Žan Kovačič, najboljši strelec pa je bil s šestimi zadetki Domen Hvastija.

Za Krko so igrali: Kovačič 2, Kukman 2, Bačar 3, Matko 5, Udovč 2, Šmuc 2, Klemenčič 5, Rašo 2, Windischer 5, Hvastija 6, Menger 1.

Po današnji tekmi imajo na računu 18 točk, do konca sezone pa bodo odigrali še dve tekmi. V naslednjem krogu v Novo mesto prihaja ekipa iz Velenja, sezono pa bodo sklenili v Trebnjem.

Other Articles

Starejši dečki
Nekategorizirano