Krka

Mlajši dečki A in B predtekmovalni del sezone zaključili brez poraza

Najmlajši rokometaši MRK KRKA, ekipa MDB je v domači dvorani Marof sklenila tekmovanje v predtekmovalni skupini CENTER II. V zadnjem krogu omenjene skupine so varovanci trenerja Davida Lipoglavška gostili ekipo RK Črnomelj in vknjižili deseto zaporedno zmago. Krkaši so tekmo visoko slavili s 30:10 (16:6).

Novomeščani, ki do sedaj še niso bili poraženi, so dodobra upravičili vlogo favorita in se v tekmo podali z vso resnostjo in izredno motivirani, kar se je na koncu tudi obrestovalo. Goste so nadigrali v vseh prvinah rokometne igre in ob polčasu že vodili s +10. Do izteka igralnega časa niso popuščali, čeprav so Črnomaljci iskali možnosti za preobrat, a jim namera ni uspela. Hiter tempo Novomeščanov jim ni ležal, v igri so povsem popustili, na koncu pa izgubili z dvajsetimi zadetki zaostanka, bilo je 30:10.

Statistika: Kastelec, Pust 3, Palka 10, Cimermančič, Lukše 1, Butala 4, Cesar 1, Peterlin, Zajc 2, Kaplan 3, Kastelic 3, Bartolj, Rangus, Kovač 1, Kovač E.2.

Kot je po tekmi povedal trener Lipoglavšek, si fantje za prikazano v tej sezoni zaslužijo vse pohvale, veseli pa ga tudi, da so imeli mladi rokometaši na tribunah vedno bučno podporo, česar si želi tudi v nadaljevanju.

Enajsto zmago v sezoni so si pred domačim občinstvom prigrali tudi mlajši dečki A, ki so prav tako gostili ekipo RK Črnomelj. Varovanci trenerja Davida Lipoglavška v zadnjem kolu predtekmovalne skupine CENTER II težkega dela niso imeli, saj so goste premagali s 45:5 (23:1).

Gledalci, ki se jih je v dvorani Marof zbralo lepo število, so lahko videli eno zanimivejših tekem, saj so Krkaši v prvem polčasu dosegli 23 zadetkov, gostje iz Črnomlja so do prvega prišli v 18. minuti srečanja, s tem rezultatom se je končal tudi prvi del srečanja. Novomeščani so s svojo igro in tempom nadaljevali tudi v drugem polčasu in tekmo zaključili pri izidu 45:5.

Statistika: Drnovšek 1, Pust 2, Smolič 8, Derganc 11, Golob 4, Butala 3, Zorman 4, Zajc 1, Kaplan 4, Bartolj, Gabrič, Ščuka 5, Blažič 2.

Ekipa MDA je tako predtekmovalno skupino CENTER II zaključila na vrhu razpredelnice ( 22 točk) z enajstimi zmagami in enim porazom, ki so ga doživeli sredi decembra lani v Ribnici.

Other Articles

Članska ekipa
Članska ekipa