Krka

Mlajši dečki A po infarktni končnici do tesne zmage nad Ločani

Ekipa mlajših dečkov A je odigrala drugo tekmo v polfinalni skupini B. Tokrat so gostili izjemno težkega nasprotnika, ekipo RD Urbanscape Loke. Tekma se je razpletla v korist rokometašev, ki so v dramatični končnici slavili s 25:24 ( 14:12).

Veliko moči in znanja so morali v današnjo tekmo vložiti varovanci trenerja Davida Lipoglavška, če so želeli vzeti skalp Loki. Srečanje je v prvem polčasu minilo v znamenju Krke, ki je razpoložene goste držala na varni razdalji dveh zadetkov vse do odhoda na odmor, ko je bilo po 20. minutah srečanja 14:12. Gledalci v dvorani Marof so lahko uživali v izredno lepi rokometni predstavi obeh ekip, ki so prikazale pravo borbenost in željo po zmagi. V izjemno izenačeni končnici se je tehtnica le nagnila v korist Novomeščanov, čeravno so Škofjeločani vršili pritisk in skušali tekmo na polovici drugega polčasa  postaviti na glavo, potem ko so v 29. minuti povedli s 27:28, a jim namera ni uspela. Sledilo je ključnih deset minut, kjer je za preobrat poskrbel Jan Smolič, ki je v zadnjih sedmih minutah dosegel pet zadetkov. Zmage in novih točk so se tako veselili mladi Krkaši, ki so na lestvici za točko prehiteli današnjega nasprotnika, s tem pa prevzeli mesto prve ekipe.

Statistika: Drnovšek, Smolič 7, Derganc 2, Golob 3, Janežič, Štangelj, Butala 6, Zorman, Zajc, Kaplan 4, Bartolj, Gabrič, Ščuka 3, Blažič.

V 3. krogu polfinalne skupine B bodo varovanci trenerja Davida Lipoglavška gostovali pri ekipi RK Kronos.

Other Articles

Mlajši dečki
Članska ekipa