Krka

Prvo tekmo državnega prvenstva v letošnjem letu so odigrali mlajši dečki A, ki so pred domačim občinstvom v 15. krogu skupine CENTER II gostili neugodno Sevnico. Varovanci trenerja Davida Lipoglavška so tekmeca v dvorani Marof premagali, s tem pa nanizali že 12 zmago v sezoni. Tekma se je končala z rezultatom 22:16 (11:7).

Krkaši so po daljšem premoru Sevničane pričakali sproščeni in s svežimi močmi. Kljub zavedanju, da  nasprotnik velja za močnega in nevarnega tekmeca, se Novomeščani niso ustrašili. Do polovice prvega polčasa sta se ekipi še nekoliko »tipali«, v nadaljevanju pa so pobudo prevzeli Krkaši in si s kolektivno in borbeno igro do polčasa priigrali štiri zadetke prednosti (11:7), kar je zadostovalo za mirnejše nadaljevanje srečanja. Novomeščani so goste v drugem polčasu vseskozi uspeli zadržati na treh, štirih zadetkih zaostanka in jim morebitnega presenečenja niso dovolili. Na koncu so se veseli enajste zmage v sezone.

Statistika: Kastelec, Pust, Palka, Lukše, Butala, Cesar, Zajc, Progar, Kaplan, Kastelic, Bartolj, Kovač, Cimermančič.

Mladi rokometaši počitka po današnji tekmi ne bodo imeli veliko, saj se že v soboto odpravljajo na gostovanje v Kočevje, kjer bodo odigrali predzadnjo tekmo v predtekmovalni skupini. Do konca omenjenega tekmovanja jih čaka le še ekipa RK Sviš.