Krka

V dvorani OŠ Trebnje se je to dopoldne odvijal derbi 5. kroga v polfinalni skupini B med domačini RK Trimo Trebnje in MRK KRKA. Varovanci trenerja Davida Lipoglavška so z odliko odigrali srečanje in se po petih zaporednih zmagah v polfinalni skupini B že priigrali vstopnico, ki jih konec naslednjega meseca vodi na zaključni turnir najboljše četverice!

Tekma med Trimom in Krko se je končala s 21:27 ( 10:15) v korist MRK KRKA.

Rokometaši Krke so se dobro zavedali pomena današnje tekme in po besedah trenerja Davida Lipoglavška derbi odprli samozavestno in z veliko željo po uspehu, kar jim je na koncu tudi v celoti uspelo. Gostitelji so Krkašem nekaj težav povzročali le prvih deset minut srečanja, ko so zadnjič na tekmi izenačili na 6:6, potem pa so tempo igre stopnjevali Novomeščani, ki so na polčas odšli z zajetno prednostjo petih zadetkov ( 10:15). Oster ritem srečanja so Krkaši stopnjevali tudi v drugem delu igre, kjer pa Trebanjci niso uspeli zaustaviti njihovega naleta. Mladi upi MRK KRKA so znova prikazali odlično predstavo in si na koncu s strani gledalcev zaslužili velik aplavz.

Statistika: Kastelec, Pust 3, Palka 3, Lukše, Butala 9, Cesar, Zajc 2, Progar 1, Kaplan 9, Kastelic, Bartolj, Rangus, Kovač E.

Ekipa MDB bo pred zaključnim turnirjem, ki bo 18. ali 19. maja v Celju, odigrala še zadnjo tekmo v polfinalni skupini B, ko bodo v dvorani Marof gostili ekipo RD Butan Plin Izola.