Krka

Mlajši dečki A in B so z današnjima tekmama sklenili tekmovanje v predtekmovalni skupini CENTER II.

Pred domačim občinstvom so najprej nastopili MDB, ki so v 14. krogu gostili vrstnike RK Črnomelj in pričakovano osvojili zmago. Tekma se je končala z rezultatom 27:13 ( 16:4).

Mladi rokometaši Krke so pod vodstvom trenerja Davida Lipoglavška v tem delu tekmovanja zabeležili skupno 13 zmago in nastope v predtekmovalni skupini CENTER II zaključili na 1. mestu. Tako kot doslej, so tudi tokrat prikazali za razred boljšo igro od rokometašev iz Črnomlja in povsem zasluženo zmagali. V prvem delu so si namreč naredili dovolj prednosti za miren zaključek nadaljevanja. Kljub prednosti pa so krkaši do konca tekme odigrali zbrano in dovolj odločno, ter tako občinstvu, ki jih je na koncu nagradilo z aplavzom, pokazali pravi pristop.

Za Krko so nastopili: Kastelec, Palka 1, Derganc 2, Drnovšek, Golob 3, Janežič 7, Štangelj, Butala 3, Zajc 3, Ščuka 3, Smolič, Blažič 5.

**********************************************************************************************************************************************************************************************************************************Po zmagi MDB so do dvanajste zmage v predtekmovalni skupini CENTER II prišli tudi mlajši dečki A in tako na najlepši možen način zaključili ta del prvenstva.

MRK KRKA : RK ČRNOMELJ 36:21 ( 18:9).

Gostje, ekipa RK Črnomelj v Novem mestu tokrat ni imela nikakršnih možnosti za zmago, saj so krkaši že od samega začetka tekma prikazali več znanja in želje po zmagi. Že do polčasa so vodili za 9 zadetkov ( 18:9), v nadaljevanju pa le še stopnjevali tempo in tekmo srečno pripeljali h koncu. Varovanci trenerja Davida Lipoglavška imajo po zaključku tega dela tekmovanja na računu 22 točk (12 zmag in 2 poraza) in so trenutno vodilna ekipa. Kakšna bo končna uvrstitev MDA, bo pokazal derbi kroga med drugo in tretje uvrščeno ekipo Sviša in Škofljice.

Za Krko so igrali: Rajh 6, Medle 3, Sašek, Derganc, Movern, Muhič, Đukić, Reba 2, Gros 10, Gornik, Udovč, Pirh 8, Ščuka 5, Smolič 2, Blažič.