Krka

Na krilih Majstorovića in Brajerja do visoke zmage

Rokometaši MRK KRKA so v zaostali tekmi 15. kroga v Ligi NLB proti ŠRD Škofljica upravičili vlogo favorita in na koncu zmago slavili s 37:23 (21:16),  že drugo v tem tednu. Tokrat je bila tekma enakovredna le v začetnem obdobju, ko so gostje zadnjič imeli neodločen izid (3:3). Pozneje so varovanci trenerja Mirka Skoka počasi, a zanesljivo povečevali prednost, sredi prvega polčasa se je razlika gibala med tremi in štirimi goli, ob polčasu pa je znašala 5 golov (21:16).

Tudi v drugem delu Krka ni dovolila, da bi se gostje približali, po drugi strani pa je naskok počasi višala, dvoštevilčnega je dosegla pri 30:20. Zaključek je bil tako le rutinska naloga, končni izid pa 37:23. Vse pohvale pa si zasluži vratar Blaž Brajer, ki je v igro vstopil v 41. minuti ter v pičlih 19 minutah zbral 10 obramb, strelsko pa je bil, tako kot na sredini tekmi proti Slovanu, najučinkovitejši Marko Majstorović, ki je dosegel 15 zadetkov.

Izjave po tekmi:

Blaž Brajer, vratar MRK KRKA: » Mislim, da smo danes pokazali več od Škofljice, v tekmo smo šli zbrano in motivirano, kar je na koncu pokazal tudi rezultat. Vesel sem, da sem po mnenju trenerja Skoka igralec tekme, vesel pa tudi za priložnost in zaupanje celotne ekipe.«

Blaž Nosan, igralec ŠRD Škofljica: » V prvem polčasu smo imeli za nas dokaj ugoden rezultat. V drugem delu pa nam igra enostavno ni stekla, zadeli smo le šest zadetkov. Čestitam Krki za zasluženo zmago.«

Rokometaši Krke pester in zgoščen spored tekem nadaljujejo v gosteh pri ekipi Jeruzalem iz Ormoža. Tekma bo v sredo, 28. februarja.

Statistika:

MRK Krka: Rauh (1 obr.), Bradeško 2, Majstorović 15 (6), Udovč, Muhič 3, L. Rašo 2, Vukić 2, Stanojević 5, D. Rašo 2, Zajc 4, Nikolić, Lavrič, Kukman, Matko, Blaževič (6 obr.), Horvat 2, Brajer (10 obr.).
ŠRD Škofljica: Mlakar, Dolinšek Kogoj, Kljun 2, M. Pangerc 5 (1), Gliha 1, Šalamon 1, Ju. Rot 4, A. Pangerc, Lešek 2, Krese, Šnajdar 2, Etling, Nosan 1, Drnovšek 2, Levstek, Jo. Rot 3 (2).
Sedemmetrovke: Krka 6 (6), Škofljica 8 (3).
Izključitve: Krka 12, Škofljica 8 minut.
Rdeči karton: /.

Other Articles

Članska ekipaKlub
Mladinska ekipa
Mladinci do visoke zmage